Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2019

Η… μπάλα στην εξέδρα από τη ΝΔ για τον κατώτατο μισθό (video)





Μια ερώτηση που ψάχνει ακόμα απάντηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί γι’ αύξηση του κατώτατου μισθούσε ρυθμούς διπλάσιους των ρυθμών ανάπτυξης. Δεδομένης και της δημοσιοποίησης του στόχου γι’ ανάπτυξη 4%, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί πουθενά στην ΕΕ, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να αγγίζει το 8%. Υπάρχει περίπτωση να βγουν αυτά τα νούμερα; Όχι.

Η δημοσιογράφος, Βούλα Κεχαγιά, ρώτησε σχετικά τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Χρίστο Δήμα, με τον οποίο βρέθηκε στο ίδιο πάνελ στην εκπομπή, «Πρωινή Βάρδια», της ΕΡΤ.

H ερώτηση ήταν:

«Κ. Δήμα, η ανάπτυξη στο 4% που είναι στόχος εκπεφρασμένος (της Ν.Δ.) πιστεύετε ότι είναι εφικτή γιατί πουθενά στην Ε.Ε. κανένα μέλος της Ε.Ε. δεν έχει τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης, ούτε καν στο μέσο όρο της Ευρωζώνης υπάρχει κατά προσέγγιση το 4%». Εσείς λέτε ότι εφόσον έχετε 4% ανάπτυξη θα αυξήσετε και τον κατώτατο μισθό κατά 8%. Επειδή ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει 4% ανάπτυξη δεν θα υπάρξει και αύξηση του κατώτατου μισθού στο 8% που επαγγέλλεσθε. Αν έχουμε ανάπτυξη 1.5% η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι 3%. Είναι αυτό καλή αύξηση και αφορά την μεσαία τάξη και τα μεσαία στρώματα;»

Όμως, αντί ο κ. Δήμας ν’ απαντήσει, πέταξε την… μπάλα στην εξέδρα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τρία παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν τα κατάφερε καλά στον τομέα της ανάπτυξης.

Αν και η κα. Κεχαγιά επέμεινε πως με το να ασκεί κριτική δεν απαντά στο ερώτημα της, ο κ. Δήμας δεν απάντησε επί της ουσίας.
Δείτε το σχετικό video:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου