Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2019

Ζημιές και καταρρεύσεις κτηρίων από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα




Προβλήματα σε πολλά κτήρια, ακόμα και καταρρεύσεις μετά τον ισχυρό σεισμός
Λύγισε ακόμα και ο σταυρός σε εκκλησία του κέντρου
Τι αναφέρει η Πυροσβεστική για κλήσεις και εγκλωβισμένους

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου προκάλεσε πολλά προβλήματα σε κτήρια της Αθήνας, κυρίως παλιά ή και εγκαταλελειμμένα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα κατέρρευσε, όπως και άλλη μία ακατοίκητη στα Πετράλωνα. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, έπεσαν σοβάδες από κάποια κτίρια στην οδό Αιόλου, ενώ έπεσε και ο σταυρός της Εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης.





Προβλήματα υπήρξαν επίσης και στο επίκεντρο του σεισμού, στη Μάνδρα.



Ζημιές παρατηρήθηκαν και στο κτήριο της Βουλής όπως και στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.



Την ίδια στιγμή το καμένο κτίριο της Marfin κατέρρευσε εσωτερικά και έτσι οι παρακείμενες οδοί Σταδίου και Χρ. Λαδά γέμισαν σκόνες. Περιμετρικά το κτίριο είναι όρθιο, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Δεν λειτουργούν ορισμένα από τα φανάρια σε Σταδίου και Πανεπιστημίου και υπάρχει μποτιλιάρισμα.


Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του Π.Σ. σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.



Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες. Λόγω του σεισμού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έφυγε εσπευσμένα για το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ απ΄όπου παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει αναφέρει πως έχει δεχτεί πάνω από 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στο κέντρο της Αθήνας λόγω διακοπών ρεύματος, είναι για μικρές υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου