Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2019

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής για το προσφυγικό.


 



Πραγματικότητα φαίνεται πως θα κάνει τις απειλές της η Τουρκία, αφού αναστέλλει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και τους στρέφει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.




Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το SigmaLive, διεμήνυσε ότι η Άγκυρα αναστέλλει τη συμφωνία επανεισδοχής που είχε συνυπογράψει με την ΕΕ.

«Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας (σ.σ. για τους Τούρκους πολίτες) θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε στο TGRT ο Τσαβούσογλου.

Με τον τρόπο αυτό, η Άγκυρα απαντά στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ λόγω της παράνομης δραστηριότητας που αναπτύσσει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. Επιπλέον, όμως, η Τουρκία εγκαλεί την ΕΕ για μη τήρηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας του 2016, τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομική ενίσχυση των 6 δισ. ευρώ, όσο και στο κομμάτι της άρσης της ταξιδιωτικής βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. «Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου