Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019

Ανατροπή με την ΕΡΤ! "Δεν ζητήθηκαν παραιτήσεις" λέει το Μαξίμου!
Διευκρινίσεις δίνει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ. Για... μη απαίτηση παραιτήσεων μιλούν κυβερνητικοί κύκλοι. Τέλος από την Δημόσια Τηλεόραση ο κ. Δρόσος και από το ΑΠΕ ο κ. Ψύλος. Όλο το παρασκήνιο και τι μέλλει γενέσθαι.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ, αφού όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsit.gr, είχαμε παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών!

Άγριο παρασκήνιο στην ΕΡΤ

Πλέον, η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με το αν…
ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση ή όχι. Ενώ, λοιπόν, το ρεπορτάζ ανέφερε νωρίτερα πως είχαν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των μελών του ΔΣ της Δημόσιας Τηλεόρασης από τη νέα κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνει πλέον πως καμία παραίτηση δεν ζητήθηκε.


Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Γιάννης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ ακόμη, έχει ήδη παραιτηθεί ο κ. Μιχάλης Ψύλος του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως και από τους δύο ζητήθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να παραμείνουν στις θέσεις τους ως υπηρεσιακοί μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους σε ΕΡΤ και ΑΠΕ αντίστοιχα.


Επιπρόσθετα, ασφαλείς πηγές τονίζουν στο newsit.gr πως ο κ. Γιάννης Δρόσος έχει ζητήσει να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει από την πλευρά της νέας κυβέρνησης να «τρέξει» το όλο εγχείρημα.


Οι δυο τους, άλλωστε, διατηρούν εδώ και πολύ καιρό εξαιρετικές σχέσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η άρση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο παρελθόν από την ΝΔ στην ΕΡΤ…

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις συναντήσεις που είχαν οι κ.κ. Δρόσος και Ψύλος με τον κ. Πέτσα, αποφάσισαν να παραιτηθούν χωρίς να τους ζητηθεί κάτι τέτοιο…

Να αναφέρουμε εδώ πως το σχέδιο που έχει η νέα κυβέρνηση είναι να πάμε στην διαδικασία για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΕΡΤ πολύ σύντομα και μάλιστα πριν τις 9 Αυγούστου που αναμένεται να ξεκινήσει το θερινό τμήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της Τρίτης, 09.07.2019, ήταν κλεισμένοι για ώρες σε ένα δωμάτιο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ με τον αναπληρωματικό διευθύνοντα σύμβουλο…

Μέχρι και σήμερα αυτό είναι το μέχρι σήμερα ΔΣ της ΕΡΤ

1. Χριστόφορος – Ευτύχιος Λεοντής του Ιωάννη, Μουσικοσυνθέτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ιωάννης Δρόσος του Ζαχαρία, Δικηγόρος, Διευθύνων Σύμβουλος

3. Δημήτριος Παπαδημητρίου του Στυλιανού, Μουσικοσυνθέτης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Ελευθέριος Αρβανίτης του Αντωνίου, Δημοσιογράφος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου«Φουρτούνες» στην ΕΡΤ…

5. Αικατερίνη Τσατσαρώνη του Μιχαήλ, Επικοινωνιολόγος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

6. Αριστοτέλης Μεταξάς του Θεοδώρου, Εικονολήπτης, Εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου