Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019

Άκυρη η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπ. Παιδείας εξαιτίας της τραγωδίας στην Χαλκιδική - Στον "πάγο" και η συνάντηση με Σαμαρά




Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:30, "λόγω των έκτακτων περιστατικών στη Χαλκιδική", όπως ενημερώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με σχόλιό της στο twitter.


Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε και την συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο θα δεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Ούτε ένα λεπτό χαμένο»

«Ούτε ένα λεπτό χαμένο». Το σύνθημα που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη του κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποτυπώνει τη φιλοσοφία του πρωθυπουργού, ο οποίος επιπλέον από σήμερα βγαίνει από το γραφείο του.


Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να επισκεφθεί όλα σχεδόν τα υπουργεία πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να έχει εικόνα από πρώτο χέρι, ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο και σε συνεργασία με τους υπουργούς του θα εξειδικεύσει το περιεχόμενο του «μπλε φακέλου» που έλαβαν όλοι οι υπουργοί στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τους στόχους για το κυβερνητικό έργο.


Ήδη, εξάλλου, οι βασικές προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη ως προς το έργο της κυβέρνησής του αποτυπώνονται είτε στα πρώτα νομοσχέδια που θα έλθουν στη Βουλή προς ψήφιση (επιτελικό κράτος και νέο φορολογικό) είτε στις συνεργασίες του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του.

Χαρακτηριστική ήταν η εντολή που δόθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να βγει η Αστυνομία στους δρόμους για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας, ενώ με τον Άδωνι Γεωργιάδη εξετάστηκε το θέμα του Ελληνικού και των υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν για να προχωρήσει η επένδυση. Ήδη, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον Κωστή Χατζηδάκη το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, ενώ οι δύο σημερινές επισκέψεις στα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποσκοπούν στο ν’ ανοίξουν κι αυτά τα δύο κεφάλαια, στα οποία επίσης ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει το πρωί συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία είναι πιθανό να συζητηθεί το ενδεχόμενο ν’ αποτελέσει ο πρώην πρωθυπουργός την επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Το όνομα του κ. Σαμαρά έχει ακουστεί, άλλωστε, και στο πρόσφατο παρελθόν γι’ αυτή τη θέση, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρώτα θα διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες το χαρτοφυλάκιο που θ’ αναλάβει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδιώκοντας αυτό να είναι παραγωγικό, και στη συνέχεια θ’ ανακοινώσει την επιλογή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου