Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019

EΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣΔια…φωτογραφικής διατάξεως made in usa ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε μια κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών.

Είναι σαφές ότι οι βουλευτές του κόμματός του έλαβαν το μήνυμα ότι δηλαδή θα είναι κάτι σαν…χειροκροτητές στην βουλή και θα αντιπροσωπεύουν απλώς…κουκιά όταν γίνονται οι ψηφοφορίες. Ήταν μία κάποια ψυχρολουσία, αλλά τώρα ποιος από δαύτους να διαμαρτυρηθεί;

Ταυτόχρονα τους έδωσε και δεύτερο χαστούκι, υπογραμμίζοντας....
την ανυπαρξία τους και την έλλειψη ικανοτήτων τους στα θέματα Δημοσίας Τάξεως, τοποθετώντας έναν πασόκο στην θέση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως.
Γιατί όμως τόσοι εξωκοινοβουλευτικοί;

Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές αλλαγής δομών στο ελληνικό κράτος. Το εάν θα πετύχουν αυτές οι τομές είναι κάτι που θα φανεί. Ωστόσο πρώτον θα έχουν κόστος και μάλιστα τεράστιο για το πολιτικό προφίλ όσων  τεχνοκρατών μάνατζερ αναλάβουν την ευθύνη να διακπεραιώσουν την «άσχημη δουλειά», αλλά και κόστος όσον αφορά την κυβέρνηση γενικότερα.

Είναι σαφές ότι αποφάσεις με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο δεν μπορούν εύκολα να λάβουν οι εκλεγμένοι από τον λαό βουλευτές. Θα έχουν προσωπικό κόστος και είναι σίγουρο ότι θα το εισπράξουν άμεσα και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι τεχνοκράτες που εν πάση περιπτώσει ξέρουν και υποστηρίζουν συμφέροντα… είναι μία κάποια λύση…Λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όσο σκληρές και  να είναι και με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, που προς το παρόν οι εκδότες τους παίζουν τον ρόλο του μεταμφιεσμένου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας…Όσον αφορά τις πρώτες τράμπες της κυβέρνησης Μητσοτάκη….

Δεν μπορούσε να καταλάβει λέει ο Μητσοτάκης σε συνέντευξη που είχε δώσει  παλαιότερα, γιατί υπάρχουν οι …υφυπουργοί. Ήθελε ολιγομελές σχήμα, έκανε ένα σχήμα πολυπληθές με… πλήθος υφυπουργών και με τις λιγότερες γυναίκες στην Ευρώπη. Τόση είναι η εκτίμησή του για τον γυναικείο πληθυσμό; Αφήνουμε κατά μέρος ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν δύο στελέχη που έχουν καταδικασθεί από την Δικαιοσύνη… για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους…Ελπίζουμε να μην κανουν το ίδιο στο σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων…

Επίσης ελπίζουμε να μην ξεσηκώνουν άλλο τον κόσμο όταν άλλες κυβερνήσεις χρησιμοποιούν σε θέσεις δικαστικούς, αφού ήδη τοποθέτησαν πρώην δικαστικό στο υπουργείο Δικαιοσύνης…Υποκρισίες. που όμως γινόντουσαν πρωτοσέλιδα επί Σύριζα από τα μέσα ενημέρωσης του σημερινού πρωθυπουργού,  αλλά τώρα ποιος ασχολείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου