Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2019

Το άγχος του Κυριάκου για τις... φρεγάτες...



Όπως ανακοίνωσε χθες η γαλλική προεδρία κατά το επίσημο πρωτόκολλο, η αυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, θα...
έχει απ’ όλα: τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, την ατζέντα που αφορά στην αναδιαμόρφωση της Ευρώπης, ζητήματα προσφυγικού, ελληνοτουρκικά, αλλά και όλα όσα αφορούν στην σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, ο Neo πληροφορείται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ένα... συγκεκριμένο άγχος: συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ανησυχεί ότι ο πρόεδρος Μακρόν μπορεί να θέσει στο τραπέζι και το ζήτημα της προμήθειας γαλλικών φρεγατών Fremm και Belharra.

Άλλωστε, πρόκειται για κάτι που πιέζει διαρκώς το Παρίσι, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φροντίσει να κρατά μεν «ζεστή» τη σχετική συζήτηση, χωρίς όμως να παίρνει αντίστοιχες αποφάσεις.

Σημειωτέον ότι η Γαλλία έχει ήδη προσφερθεί να βοηθήσει με φρεγάτες την Ελλάδα σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στο Αιγαίο από την Τουρκία -όμως φαίνεται ότι αυτή η προσφορά για βοήθεια μπορεί να αποδειχθεί… κομματάκι «αλμυρή»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου