Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2019

«Συναγερμός» του Meteo Alarm για το Αιγαίο: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ





Προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς ανέμους
Κυκλάδες και Κρήτη θα επηρεαστούν περισσότερο
Ο χάρτης προειδοποίησης για τους ανέμους

Από σήμερα (19/8) προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων, στη νησιωτικά Ελλάδα, σύμφωνα με την προειδοποίηση που εξέδωσε η υπηρεσία Meteo Alarm του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών.

Έτσι, για σήμερα αναμένονται πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Ο χάρτης προειδοποίησης του Meteo Alarm για τους ισχυρούς ανέμους:



Πού θα φτάσουν οι άνεμοι τα 8 μποφόρ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το πιο σοβαρό πρόβλημα από τους ανέμους θα αντιμετωπίσουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Η ισχύς των ανέμων στις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι 6 με 7 μποφόρ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες».

Στο υπόλοιπο Αιγαίο, ωστόσο, σύμφωνα με το meteo, «οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου