Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2019

6+1 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου




Οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε επηρεάζουν πολλές πτυχές της υγείας μας.



Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι o κίνδυνος καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται σημαντικά όταν ακολουθούμε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, περιορίζοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Δείτε 6+1 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου:

– Καρότα: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση καρότων, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, κάλιο και φαλκαρινόλη, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, των πνευμόνων και του στομάχου.

– Μούρα: Οι ανθοκυανίνες, οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στα μούρα, περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και αποτρέπουν την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου.

– Ξηροί καρποί: Η συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων ξηρών καρπών, όπως είναι τα καρύδια Βραζιλίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.

– Ελαιόλαδο: Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του προστάτη.

– Εσπεριδοειδή: Η κατανάλωση εσπεριδοειδών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνο του στομάχου, του ανώτερου αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.

– Ντομάτες: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.

– Λιπαρά ψάρια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα, συστατικά που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.

Πηγή: mindbodygreen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου