Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019

Η ανάμνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που συγκίνησε- Μνήμες από το 1979 «ξέθαψε» ο Μητσοτάκης – Τι του είχε πει ο παππούς του για το τσιγάρο (video)






Η προσωπική του ιστορία από την εποχή που ο πρωθυπουργός ήταν 11 ετών


Μια προσωπική του ιστορία από το μακρινό 1979 και την κουβέντα που του είπε ο παππούς του για το κάπνισμα όταν ο ίδιος ήταν 11 ετών, εξομολογήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός ανέσυρε μνήμες από τις ημέρες που ο παππούς του (πατέρας της Μαρίκας Μητσοτάκη) νοσηλευόταν με καρκίνο του πνεύμονα. Λίγο, λοιπόν, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο παππούς του τον φώναξε στον θάλαμο του νοσοκομείου και του είπε:

«Εμείς δεν ξέραμε, εσείς όμως γνωρίζετε πια, ποιες είναι οι βλαπτικές συνέπειες του τσιγάρου».

«Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή τη γνώση η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί άλλο αδρανής. Για αυτό και καλώ όλες και όλους με θάρρος να εφαρμόσουμε, επιτέλους, τον αντικαπνιστικό νόμο. Δεν είναι υπόθεση καταστολής. Είναι υπόθεση της δυνατότητάς μας ως οργανωμένης κοινωνίας να κάνουμε, επιτέλους, όλοι μαζί αυτό το οποίο όλοι αναγνωρίζουμε κατ’ ιδίαν, ότι είναι το σωστό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Το σχετικό απόσπασμα στο -1.32:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου