Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2019

Όργιο φημών: 40.000 ευρώ το κεφάλι για το ψηφοδέλτιο πασίγνωστου Περιφερειάρχη και 2.000.000 ευρώ στο... ταμείο







Οργιάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φήμες για το απίστευτο αλισβερίσι που λέγεται ότι έχει λάβει χώρα στο παρασκήνιο στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές σε μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας.


Όσα φτάνουν στα αυτιά μας ξεπερνούν κάθε φαντασία, αφού λέγεται – και μάλιστα όλο πιο έντονα όσο καταλαγιάζει το εορταστικό κλίμα της νίκης - ότι 50 ενδιαφερόμενοι για το συνδυασμό υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο οποίος τελικά κέρδισε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, έδωσαν το χρηματικό ποσό των 40.000 (!) ευρώ ο κάθε ένας ώστε να εκλεγούν ως περιφερειακοί σύμβουλοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το… κάστινγκ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων έκανε πολύ δραστήριο πρόσωπο που βρίσκεται στο πλευρό του περιφερειάρχη και λέγεται ότι έχει στενή σχέση με πασίγνωστο εκδότη (μάλιστα στην πιάτσα τους λένε "ο ψηλός και τον κοντός"), ενώ δεν είναι απολύτως σαφές αν ο τότε υποψήφιος και σήμερα πασίγνωστος Περιφερειάρχης γνώριζε όλα όσα γίνονταν. Με λίγα λόγια η σχετική φημολογία αναφέρει ότι η ένταξη σε ένα ψηφοδέλτιο κόστιζε 40.000 ευρώ το κεφάλι, που σημαίνει ότι το τελικό ποσό για 50 ενδιαφερόμενους αντιστοιχεί στο αστρονομικό νούμερο των 2.000.000 ευρώ!

Όσο απίστευτη και αν φαίνεται η συγκεκριμένη υπόθεση, όσο εξωπραγματικές και αν ακούγονται οι φήμες, εμείς δεν έχουμε παρά μία υποχρέωση, να ψάξουμε καλά για να δούμε τι ισχύει και τι όχι. Οπότε, το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου