Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2019

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ;









ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ;



Δεν είναι μόνο τα χαράτσια που με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός μείωσε, αλλά και η γενικότερη τακτική των τραπεζών που κοροϊδεύουν τους πολίτες, τους ταλαιπωρούν και τους καταστρέφουν σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.



Αναγνώστης μας με στοιχεία μας κατήγγειλε ουκ ολίγα και όπως αποδείχθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη έχουν υποβληθεί εκατοντάδες καταγγελίες εναντίον των τραπεζών που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις καταγγελίες.


Τα παραδείγματα που αναφέρουμε είναι απόλυτα χαρακτηριστικά για την προκλητική αδιαφορία και παρανομία των τραπεζών:


-Πολίτης υποβάλλει αίτημα πάγιας εντολής στο υποκατάστημα του Ψυχικού της Εθνικής Τράπεζας. Η πληρωμή και η πάγια εντολή αφορά το διακανονισμένο ποσό της εφορίας. Ενώ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους είναι η τελευταία δόση της εφορίας με βάση την πάγια εντολή η Εθνική Τράπεζα …επιτρέπει στην εφορία και του παίρνει άλλη μία δόση γεγονός που δέχθηκε η Τράπεζα, αλλά τα χρήματα δεν τα έδωσε πίσω με αποτέλεσμα η εφορία να τα συμψηφίσει με το ποσό της εφορίας του επόμενου έτους.


-Πολίτης αναμένει επί ένα μήνα να …μελετήσει η Νομική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας την άρση κατασχέσεως. Η …μελέτη διαρκεί από τις 5 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους που έχουν καταβληθεί τα χρήματα έως τις ….8 Νοεμβρίου οπότε με δικαστικό κλητήρα ειδοποιείται ότι έχει γίνει και επισήμως η άρση. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει άλλες οκτώ ημέρες, αλλά η Εθνική Τράπεζα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την νομοθεσία. Σε ερώτηση του ενδιαφερομένου στο υποκατάστημα Ψυχικού της Εθνικής Τράπεζας η διευθύντριά του τον …παρότρυνε να απευθυνθεί στα κεντρικά της νομικής υπηρεσίας της Εθνικής, γιατί αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτα.


Το ερώτημα είναι ποιος θα αποζημιώσει αυτόν τον πολίτη, που εδώ και σαράντα και πλέον ημέρες είναι απόλυτα νόμιμος, αφού έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.


Γιατί η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν θέτουν χρονικό όριο στις τράπεζες που αυθαιρετούν, μέσα στο οποίο θα πρέπει να αρθούν τις κατασχέσεις;



Μέχρι πότε οι τράπεζες θα αποτελούν κράτος εν κράτει; Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι το κόστος το εισπράττει η ίδια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου