Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2019

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου θα καταθέσει στις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο Επστάιν





Μετά από μια καταστροφική συνέντευξη 50 λεπτών ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας έγινε το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας - Το παρασκήνιο της «παραίτησης» του πρίγκιπα Άντριου από τα βασιλικά καθήκοντα - Τι ζητούν οι δικηγόροι των θυμάτων του Επστάιν

Ο δούκας του Γιορκ ετοιμάζεται να δώσει επίσημη κατάθεση στις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο με τον παιδόφιλο Αμερικανό φίλο του Τζέφρι Επστάιν, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Η εφημερίδα, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές από το παλάτι, αναφέρει πως ο....
πρίγκιπας θα κληθεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και να δώσει ένορκη κατάθεση στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για την φιλία του με τον Επστάιν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κλήτευση του πρίγκιπα θα είναι άμεση.

Η Daily Mail αναφέρει πως ο πρίγκιπας Άντριου δέχεται πιέσεις να ταξιδεύσει στις ΗΠΑ και να βοηθήσει τις αρχές στις έρευνες για το σκάνδαλο με τον παιδόφιλο Αμερικανό φίλο του ενώ το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως, αν ο πρίγκιπας δεν το κάνει, οι δικηγόροι των θυμάτων του Επστάιν προειδοποιούν πως κάθε καθυστέρηση θα μπορούσε να αναγκάσει τους πράκτορες του FBI να μεταβούν στην Βρετανία για να τον ανακρίνουν, πριν τα Χριστούγεννα. Σήμερα το πρωί ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας αναχώρησε από το σπίτι του στο Ουίνδσορ με σπορ πολυτελές αυτοκίνητο για να επισκεφθεί το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου θα συναντούσε την βασίλισσα.

Η «καταστροφική» συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC


Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 50 λεπτά για να καταστρέψουν την δημόσια εικόνα του πρίγκιπα Άντριου, όγδοου στην διαδοχή για τον θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας. Τόσο διήρκεσε η συνέντευξη που παραχώρησε το περασμένο Σάββατο στην δημοσιογράφο του BBC Έμιλι Μέιτλις ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην συνέντευξη ο πρίγκιπας μίλησε για την φιλία του με τον 66χρονο Αμερικανό παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στην φυλακή τον περασμένο Αύγουστο εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών.

Όμως, ο Βρετανός γαλαζοαίματος αντί να βελτιώσει την εικόνα του, που είχε αμαυρωθεί αρκετά όταν έγινε γνωστή σχέση του με τον Αμερικανό εκατομμυριούχο, εκείνος κατά την διάρκεια της συνέντευξης έπεσε σε αντιφάσεις, υποστήριξε πως ουδέποτε συνευρέθηκε ερωτικά με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς, «σκλάβα του σεξ» του Επστπάιν, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και τόνισε πως δεν πηγαίνει σε πάρτι ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα ο βρετανικός Τύπος τον διέψευσε με φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονίζεται ο 59χρονος γιος της βασίλισσας να διασκεδάζει με αιθέριες υπάρξεις σε κλαμπ και σε ακριβά γιοτ.


Το χειρότερο στην επίμαχη συνέντευξη ήταν πως ο πρίγκιπας δεν έδειξε συμπάθεια για τα θύματα του παιδόφιλου Αμερικανού. Την Τετάρτη ο πρίγκιπας Άντριου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται πως η σχέση με τον Επστπάιν «έκανε κακό στο έργο της βασιλικής οικογένειας» και δηλώνει πως παραιτείται από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με πηγή από το παλάτι την οποία επικαλείται η Telegraph ο δούκας του Γιορκ κλήθηκε από την βασίλισσα Ελισάβετ να υποβάλει την παραίτησή του. Η βασίλισσα μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Καμίλα, πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Νέα Ζηλανδία και ο διάδοχος του θρόνου ζήτησε από την μητέρα του να παύσει τον μικρότερο αδελφό του από τα βασιλικά του καθήκοντα μετά την «καταστροφική» συνέντευξη στο BBC.

Ο σάλος για την συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου επισκίασε την επέτειο γάμου της βασίλισσας

Η συνέντευξη «μπούμερανγκ» του πρίγκιπα Άντριου στο BBC επισκίασε την επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στη Νέα Ζηλανδία αλλά και την 72η επέτειο γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Η 93χρονη μονάρχης και ο 98χρονος σύζυγός της παντρεύτηκαν στο αββαείο του Ουεστμίνστερ στις 20 Νοεμβρίου του 1947. Η βασίλισσα δεν γιόρτασε την επέτειο του γάμου της αλλά μετά την συνάντησή της με τον πρίγκιπα Άντριου και την ανακοίνωση της παραίτησής του, παραβρέθηκε σε εκδήλωση προς τιμήν του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.


Ευθύνες στην γραμματέα του πρίγκιπα καταλογίζουν φίλοι της πρώην συζύγου του


Άγνωστο παραμένει το μέλλον της ιδιαιτέρας γραμματέως του πρίγκιπα Άντριου, Αμάντα Θίρσκ. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της Σάρα Φέργκιουσον, πρώην συζύγου του πρίγκιπα, η δούκισσα του Γιορκ έμεινε έκπληκτη όταν επέστρεψε από ταξίδι στο εξωτερικό και έμαθε για την «καταστροφική» συνέντευξη. Φίλοι της Σάρα Φέργκιουσον δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο πως η γραμματέας του πρίγκιπα θα έπρεπε να τον έχει εμποδίσει να κάνει την εγκληματική συνέντευξη με την Έμιλι Μέιτλις. Ανώνυμη πηγή από το περιβάλλον της Σάρα Φέργκιουσον δήλωσε: «Η δούκισσα δεν έχει καμία εμπλοκή. Αυτό όλο (η συνέντευξη) ήταν στα χέρια της Αμάντα».

Πάντως, η δούκισσα του Γιορκ, μετά την συνέντευξη του πρίγκιπα, με ανάρτησή της στο Instagram τον υπερασπίστηκε και τον χαρακτήρισε «γίγαντα ηθικής», αν και παραδέχθηκε πως η συνέντευξή του είχε παταγώδη αποτυχία. Το ζευγάρι χώρισε το 1996 μετά από δέκα χρόνια γάμου αλλά διατηρεί καλές σχέσεις και μοιράζεται την ίδια στέγη στο Ουίνδσορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου