Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2019

«Ήττα» για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα: Ποστάρισμα εξηγεί τι καταψηφίστηκε στη Βουλή




Συνολικά 177 βουλευτές καταψήφισαν την συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου


Πόσοι από εσάς πήρατε.. χαμπάρι ότι στη Βουλή συνολικά 177 βουλευτές καταψήφισαν την συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου;


Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ασχολείται μ’ αυτά που γίνονται στην Βουλή και αυτή η αναισθησία – αδιαφορία που έχει πιάσει τους περισσότερους έχει ως αποτέλεσμα να περνάνε νόμοι, διατάξεις που μπορεί να είναι εξωφρενικά για την εποχή που ζούμε, αλλά δεν «απολαμβάνουν» την δημοσιότητα που θα έπρεπε.

Το τελευταίο και ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα έλαβε χώρα τη Δευτέρα (25/11), όταν 177 βουλευτές τάχθηκαν ενάντια στην απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Σ’ αυτό το γεγονός στέκεται ο Βασίλης Σωτηρόπουλος (μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο «Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων»), ο οποίος κατάφερε να εξηγήσει μ’ ένα εκπληκτικό ποστάρισμα το τι σημαίνει αυτό.

Αυτό είναι το μήνυμά του:

«177 βουλευτές καταψήφισαν την συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Είναι μια ημέρα ήττας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Οι βουλευτές αυτοί παραδέχτηκαν με τον πιο δημόσιο και επίσημο τρόπο ότι δεν εκπροσωπούν όλους τους πολίτες και δεν ενδιαφέρονται για την ίση μεταχείριση των πολιτών, αλλά αντίθετα επικροτούν τις διακρίσεις και προτίθενται να υποδεχθούν νομοθετικές προτάσεις που τις εμβαθύνουν, γιατί αυτό σημαίνει το άρθρο που καταψήφισαν: φρένο στον νομοθέτη.

Οι βουλευτές αυτοί είναι αντίθετοι στις ευρωπαϊκές αξίες όπως έχουν καθιερωθεί στο άρθρο 5β της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο άρθρο 21 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

Ομολογούν ότι είναι υπεύθυνοι ατομικά και αναδρομικά, αλλά και για το μέλλον, για όλες τις αυτοκτονίες, τους αποκλεισμούς, την κακοποίηση, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, τις δολοφονίες, την άρνηση αναγνώρισης υπαρχουσών οικογενειών, τον εργασιακό αποκλεισμό, τον αποκλεισμό από την κοινωνική ασφάλιση και το δημόσιο σύστημα υγείας, τον αποκλεισμό από το εκπαιδευτικό σύστημα, από την συμμετοχή στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, τον σεβασμό τελικά της ανθρώπινης αξίας των λοατκι ανθρώπων.

Αυτοί οι βουλευτές ανήκουν σε μια προγενέστερη περίοδο της ιστορικής εξέλιξης, πολύ πριν τον νεωτερισμό. Πολύ πριν την αποκατάσταση της δημοκρατίας και σαφέστατα πριν την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας, πριν από την γαλλική και αμερικανική επανάσταση, ενδεχομένως και πριν από το Βυζάντιο. Είναι τα ημιζωντανά απολιθώματα του ρωμαίου νομοδιδάσκαλου Μοδεστίνου που αναβίωσε πρόσφατα ο Άρειος Πάγος, άλλο «σύγχρονο» φόρουμ αυτό, για να επιβάλει την ερμηνεία του αστικού κώδικα όπως την αντιλαμβάνονταν σε εποχές που δεν υπήρχε ούτε αστικός ούτε κώδικας.
Πείτε μας λίγο ότι δεν χρειάζονται τα πράιντ.
Ότι είναι περιττά τα σωματεία.
Και ότι προσβάλλουν την αισθητική σας».
(πληροφορίες από gazzetta.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου