Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019

Έφυγαν μόνοι τους οι περισσότεροι πρόσφυγες από το Μοναστήρι στην Ηλεία (video)






Δεν θέλησαν να μείνουν, λόγω των συνθηκών που βρήκαν - Αντιδράσεις και από κατοίκους της περιοχής




Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (14/11) στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας δεν έμειναν στο Μοναστήρι, λόγω των συνθηκών που βρήκαν εκεί, σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι, και δημοσιεύσει το «kalavrytanews.com».

«Καλύτερα στη Μόρια» φέρεται να είπαν κάποιοι από τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, με το που έφτασαν κατάλαβαν ότι πρόκειται για εξορία, απομόνωση και… πολύ κρύο. Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες (οικογένειες) από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ οι αρμόδιοι είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είναι όλοι Σύροι.

Όπως αναφέρει το «kalavrytanews.com», οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, που αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Τελικά παρέμειναν, έπειτα από διαβουλεύσεις, μόλις τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από Ιράκ με ένα μικρό παιδάκι) και όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.































Πηγή, φωτογραφίες: kalavrytanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου