Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2019

Πρωτοφανές θράσος από Σημίτη: «Για όλα φταίει ο Καραμανλής» – «Αυτός μας οδήγησε στις σημερινές απειλές της Τουρκίας!»(ΠΎΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)





Aπίστευτος θράσος από τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος ρίχνει τις ευθύνες αλλού για τα ελληνοτουρκικά και δεν αποδέχεται κανένα λάθος.


Ευθείες βολές κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπολύει ο Κώστας Σημίτης με σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα», επικρίνοντας τον άλλοτε πολιτικό αντίπαλό του και διάδοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο για «χαμένες ευκαιρίες», αλλά και για τη στάση την οποία τήρησε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004, με θέμα την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Μιλάει και ο Σημίτης! Μην ξεχνάμε πως με την εγκληματική του πολιτική έφθασε την Ελλάδα να παρακαλάει τις ΗΠΑ και να τις ευχαριστεί μέσα στο κοινοβούλιο!

Ο Σημίτης προσπαθεί να δικαιώσει την πολιτική της κυβέρνησής του το 1999 στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι. Τότε, είχε συμπεριληφθεί στην απόφαση ρήτρα που υποχρέωνε κάθε υποψήφιο κράτος, όπως ήταν η Τουρκία, «να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς. Αλλιώς θα πρέπει να φέρει τη διαφορά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου».

Ο τέως πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ του 2004, επειδή δεν χρησιμοποίησε αυτή τη ρήτρα. Αυτό που δεν λέει είναι ότι η απόφαση του Ελσίνκι, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, προσέφερε στην Άγκυρα πολύτιμο δώρο. Με την υπογραφή της Αθήνας η ΕΕ αναγνώρισε ότι υπάρχει εκκρεμής συνοριακή διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πάγια ελληνική θέση ήταν πως η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Το 1997 η κυβέρνηση Σημίτη έκανε ένα βήμα πίσω με το κοινό ανακοινωθέν της Μαδρίτης, αλλά η μεγάλη ζημιά έγινε στο Ελσίνκι.

https://www.pentapostagma.gr/…/πρωτοφανές-θράσος-από-σημίτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου