Τετάρτη, Ιανουαρίου 29, 2020

«Μπουρλότο» από Σαμαρά: Ούτε έδωσα εξηγήσεις, ούτε μου ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να ζητηθούν




Όλο το χρονικό από την απουσία του Σαμαρά μέχρι την προσπάθεια του Μαξίμου να κλείσει άρον-άρον το ζήτημα




Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδουν να κλείσουν το ζήτημα με τη σημερινή απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο πρώην πρωθυπουργός ανάβει νέες «φωτιές» διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις διαρροές ότι δήθεν έδωσε εξηγήσεις στον πρωθυπουργό οι οποίες κρίθηκαν ως «ικανοποιητικές».


Όπως συνηθίζει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις ο κ. Σαμαράς, με μια λιτή, λακωνική και ξεκάθαρη φράση διέψευσε μέσω συνεργατών του ακόμα και τις πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον ίδιο, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν θα μπορούσαν καν να του είχαν ζητηθεί.

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Όλο το χρονικό από την απουσία του Σαμαρά μέχρι την προσπάθεια του Μαξίμου να κλείσει άρον-άρον το ζήτημα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει από το πρωί της Τετάρτης σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας: «Όποιος απουσιάσει ή δεν ψηφίσει, διαγράφεται», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.


Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς απουσίασε από την ψηφοφορία, προκαλώντας «παγωμάρα» στη ΝΔ και τους «γαλάζιους» βουλευτές, καθώς δεν απέστειλε επιστολή με την οποία να εξηγεί τους λόγους για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία, αλλά και το τι θα έπραττε σε αυτήν. Αντίθετα, στενός του συνεργάτης διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Σαμαρά να απουσιάζει για λόγους υγείας.

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Ωστόσο, παρά το τηλεφώνημα, παρέμενε το ερώτημα για το αν ο κ. Μητσοτάκης θα εφάρμοζε την προειδοποίησή του, κάτι που θα σήμαινε άμεση διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.

Λίγο αργότερα, λοιπόν, υπήρξαν κυβερνητικές διαρροές στα ΜΜΕ ότι το ζήτημα με την απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία θεωρείται «λήξαν», καθώς ο κ. Σαμαράς –δήθεν- επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη και –δήθεν- του εξήγησε τους λόγους απουσίας του, οι οποίοι –δήθεν- έγιναν δεκτοί.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία Σαμαρά με Μητσοτάκη ή Μαξίμου, με τον μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ο ίδιος το τοπίο, στέλνοντας παράλληλα ένα νέο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα μπορούσε να του ζητήσει εξηγήσεις («ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου