Σάββατο, Ιανουαρίου 25, 2020

Ο πόνος και η αλληλεγγύη έβαλαν στην άκρη τις διαφορές: Το «ευχαριστώ» Τσαβούσογλου στον Δένδια και στα ελληνικά




Τι απάντησε ο τούρκος ΥΠΕΞ στον ομόλογό του στην Ελλάδα για την αμέριστη συμπαράσταση στην τραγωδία που βιώνουν οι γείτονες με τον φονικό σεισμό


Η Τουρκία θρηνεί και προσπαθεί να συνέλθει από τον φονικό σεισμό στην επαρχία Ελαζίγ και αυτό το τραγικό γεγονός έκανε… πέρα τις διαφορές που έχει η Άγκυρα με την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αναρτήσεις του στην ελληνική, την αγγλική και την τουρκική γλώσσα ευχαρίστησε εγκάρδια τον Νίκο Δένδια για την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του μετά τον ισχυρό σεισμό, δείχνοντας αλληλεγγύη και ευχόμενος περαστικά.

Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία, που θρηνεί τα θύματα του φονικού σεισμού.

«Ευχαριστώ εγκάρδια για την αλληλεγγύη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος της γείτονάς μας, κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ευχήθηκε περαστικά τηλεφωνώντας αμέσως μετά από το σεισμό», έγραψε και στα ελληνικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή (24/01) με τον τούρκο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.
Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Παρασκευής (24/01), λίγες ώρες μετά το «χτύπημα» του σεισμού στην Τουρκία.
Ο Πρωθυπουργός του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό. Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.
Ο τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επισήμανε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου