Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020

Καταγγελία φωτιά στελέχους της ΝΔ κατά του Κυριακου Μητσοτακη.


 



Αγαπητοί φίλοι
μέσα από αυτό τον χώρο μοιραζόμαστε στιγμές και συμβάντα της ζωής μας.
Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε πριν απο 4 χρόνια αποφάσισα να εκτεθώ στην αρένα της πολιτικής. Μέσα από μια πρωτοπόρα και καινοτόμα ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Μητρώο Στελεχών. Μαζί με άλλους αξιολογότατους ανθρώπους, επιστήμονες, επαγγελματίες, εκτεθήκαμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας να ανακάμψει.


Ανιδιοτελώς.



Δυστυχώς όμως το παλαιοκομματικό σύστημα απέρριψε και ακύρωσε την προσπάθεια.
Χωρίς να θέλω να κουράσω με λεπτομέρειες σας παραθέτω την επιστολή που έστειλα στα αρμόδια κομματικά όργανα με όλες τις ανυσηχίες και τις σκέψεις μου. Στον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη και στην υπεύθυνη του μητρώου κ. Πιτσίκα.
Περίμενα μια απάντηση σε εύλογο χρόνο. Σωστά μαντέψατε. Δεν ήρθε ποτέ. Οφείλω λοιπόν να ενημερώσω όλους όσοι με στήριξαν και βοήθησαν αυτά τα 4 χρόνια.
…………………………………………………………………
Το τέλος μιας αυτ-απάτης
Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βίωσε μια πρωτοφανή κρίση, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο όμως και σε επίπεδο αξιών. Με τις κινήσεις που έγιναν και που δεν έγιναν υποθηκεύτηκε το μέλλον των παιδιών μας.
Ανέκαθεν θεωρούσα ότι η αποχή είναι η χειρότερη παραίτηση και η νίκη των φανατικών. Έτσι στην κρίση δεν θα μπορούσα να απέχω.
Πριν τέσσερα χρόνια δόθηκε η ευκαιρία, μέσω μιας πρωτοπόρας ιδέας του Κυριάκου Μητσοτάκη, το μητρώο πολιτικών στελεχών, να κάνω πράξη την θέλησή μου αυτή. Μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία με συνεντεύξεις και αξιολόγηση τιμήθηκα να είμαι από τους πρώτους 15 που ανακοινώθηκαν από την διαδικασία αυτή.
Η έκθεσή μου αποσκοπούσε στην προσπάθεια να δηλώσουμε ότι δεν έχουν χαθεί τα πάντα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκοπός τους είναι η ευημερία και το μέλλον των παιδιών μας και όχι το ίδιον όφελος και ο μικροκομματισμός. Πεποίθησή μου είναι ότι η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και προσωπικού είναι βασική προϋπόθεση για τον σκοπό αυτό.
Δήλωσα εξ αρχής την πρόθεσή μου να εκτεθώ και να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου μέσα από την διαδικασία των βουλευτικών εκλογών. Δεν ήταν σκοπός μου να “βολευτώ” σε κάποια θέση σε επόμενη κυβέρνηση. Δεν έχω ανάγκη εξασφάλισης. Ακόμα βέβαια και αυτό να μην γινόταν, υποψηφιότητα δηλαδή, δεν θα έπαυα να αγωνίζομαι για τα φιλελεύθερα πιστεύω μου και να στηρίζω την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πορεία όμως αυτά τα χρόνια έδειξε ότι το παλιό είναι πολλές φορές ανίκητο σε σημείο να εγκλωβίζει κάθε καλή θέληση και προσπάθεια. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όχι μόνο η δική μου, αλλά και αρκετών άλλων στελεχών από το μητρώο, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν.
Επί δύο χρόνια τα ονόματά μας φιγουράριζαν στις εφημερίδες ως η επόμενη γενιά υποψηφίων. Η ανανέωση, το νέο αίμα κλπ. Και αυτό γινόταν με την ανοχή, για να μην πω με την προτροπή του κόμματος. Εκτεθήκαμε, με την θέλησή μας, για ένα σκοπό που πιστέψαμε. Και το κόμμα εκμεταλλεύτηκε την παρουσία μας για το σκοπό της δήθεν ανανέωσης.
Λαμβάναμε ψευδείς διαβεβαιώσεις όπως: «ας μην κρυβόμαστε, θα είστε υποψήφιοι με απόφαση του προέδρου». Ο ίδιος ο πρόεδρος στα γενέθλια της ΝΔ παρουσίασε τους 135 εκλεκτούς. Με αυτούς θα κυβερνήσω έλεγε και αυτοί θα επανδρώσουν τα ψηφοδέλτια.
Αποτέλεσμα, μόνο 25 εντάχθηκαν σαν υποψήφιοι και ελάχιστοι επανδρώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό.
Περιμέναμε την δέσμευση του ίδιου του προέδρου ότι θα μας ανακοίνωνε την 10η Ιανουαρίου 2019 για να μας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος όπως ο ίδιος είπε.
Εκτεθήκαμε γιατί πιστέψαμε. Βγήκαμε μπροστά για την Νέα Δημοκρατία σε εποχές που τα ‘σκιαζε η φοβέρα και πλάκωνε η σκλαβιά. Σε περιόδους που ούτε οι βουλευτές δεν έσκαγαν μύτη.
Κάντε τον πρόεδρο να σας θελήσει ήταν η προτροπή του γραμματέα κ. Αυγενάκη. Κάναμε μια συγκέντρωση εγώ και ο κ.Τάσος Καρανδρέας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μαζέψαμε 450 άτομα. Ποιος ακόμα και βουλευτής θα τολμούσε τότε να κάνει τέτοια κίνηση εκείνη την εποχή ? Ανταπόκριση από το κόμμα, καμία.
Κινητοποιήσαμε κόσμο που διαφορετικά θα έμενε σπίτι του. Ούτε θα ψήφιζε.
Παραδόξως βέβαια ο πρόεδρος δεν θέλησε να μας γνωρίσει ποτέ. Αυτό ίσως θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις.
Από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε η παραμικρή επαφή με το κόμμα. Καμία επικοινωνία. Ούτε στα τηλέφωνα δεν απαντούσαν αυτοί τους οποίους είχαν ορίσει ως επαφές επικοινωνίας. Οι συντονιστές βουλευτές που ορίστηκαν έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Δεν υπήρχε η στοιχειώδης ευθιξία να μας που ότι συγνώμη κύριοι δεν θα είστε υποψήφιοι. Τι φοβήθηκε το κόμμα. Ότι θα πηγαίναμε αλλού ? Σε άλλο κόμμα ? Έτσι μας αξιολογήσατε ? Αυτή ήταν η περίφημη αξιολόγηση ?
Όμως ο αθέμιτος ανταγωνισμός υπερισχύει όλων των καλών προθέσεων καθιστώντας έτσι προβληματική κάθε υποψηφιότητα νέων και καταξιωμένων ανθρώπων στην πολιτική. Το παλιό και ο παλαιοκομματισμός επιβλήθηκαν σε κάθε πρωτοβουλία.
Χωρίς επικοινωνία, χωρίς καμία επαφή, όταν πια ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια κάλεσαν μερικούς από εμάς να μας ρωτήσουν τι ? Τι θέση θα θέλαμε. Τέτοια κοροϊδία. Λες και δεν ήξεραν τα βιογραφικά μας. Δεν μας είχαν αξιολογήσει. Δεν ήξεραν τις δυνατότητές μας και τις ικανότητές μας. Αν ήμασταν κατάλληλοι για να βοηθήσουμε.
Οι επιλογές του κόμματος τραγικές. Κατάφερε το κόμμα να χλευάζουν όλοι την αριστεία στο πρόσωπο των μελών του μητρώου. Η αριστεία έγινε κοροϊδία.
Απογοήτευση. Αηδία. Θυμός, μερικά από τα συναισθήματα που έχουμε.
Είδαμε την στελέχωση της κυβέρνησης από καλούς κομματικούς φίλους, από υπάκουους κομματικούς εργάτες, από γραμμάτια που έπρεπε όπως φαίνεται να εξοφληθούν. Από ποσοστώσεις.
Μετά από αυτή την κοροϊδία θέλω να κάνω μόνο ένα ερώτημα. Γιατί μας ξανακαλούν? Τι ζητάνε από εμάς ?
Δεν έχουμε χρόνο ούτε για πολιτική ψυχοθεραπεία, ούτε από πολιτικό μασάζ.
Παραμένω ενεργός πολίτης. Θα συνεχίσω πάντα να πολεμώ για τις φιλελεύθερες ιδέες μου. Δεν εγκαταλείπω τα πιστεύω μου.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους, τους συναδέλφους και τους εκείνους που με παρότρυναν και με υποστήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή.
Ιωάννης Κούτρας
Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Νέας Δημοκρατίας
Μέλος του Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου