Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020

Πήγε… αργοπορημένος ο Αυγενάκης...




...στη συνάντηση FIFA, UEFA με ΕΠΟ...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να βρέθηκε, τελικά, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» το βράδυ της Δευτέρας (24/02), αλλά πήγε με… καθυστέρηση στη συνάντηση FIFA, UEFA με ΕΠΟ. Ήταν πολλοί αυτοί που τον έψαχναν και τελικά τον…
είδαν να «μπαίνει» στον χώρο όπου έγιναν οι επαφές ως… αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε, πάντως, συνάντηση 1,5 ώρας με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αναμένεται να είναι και στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη (25/02), στις υπογραφές για το μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απομένει να δούμε τώρα, εάν θα έχει, πλέον, πιο ενεργό ρόλο…

Ο Λευτέρης Αυγενάκης το τελευταίο διάστημα, έχει μείνει στον… πάγκο σε ότι αφορά τις επαφές για το ποδόσφαιρο με τη FIFA και την UEFA, μετά τους χειρισμούς του – και τις αντιδράσεις στη βόρεια Ελλάδα και από κομματικά στελέχη – στην υπόθεση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, και τα όσα έγιναν με τα μέλη της ΕΕΑ. Επαφές που τις ανέλαβε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ήταν, μάλιστα, από νωρίς και στις συναντήσεις της Δευτέρας (24/02) στο κέντρο της Αθήνας.



Σύμφωνα με πληροφορίες, που δε διαψεύστηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης μετέβη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των υπερκείμενων αρχών του ποδοσφαίρου με την ΕΠΟ. Υπήρχε λόγος που έμεινε… εκτός; Τα είπε, τελικά, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Στη συνάντηση ήταν και τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, εκτός από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, βρίσκονται ακόμη, ο διευθυντής του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) Γκρεγκ Κλαρκ και η διευθύντρια του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης Έμιλι Σο. Άρα οι επαφές που έγιναν και αυτές που θα ακολουθήσουν, δεν είναι… παίξε, γέλασε!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι, πάντως, «παρών» στη συνάντηση το πρωί της Τρίτης (25/02) ανάμεσα σε FIFA και UEFA, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να πέσουν οι υπογραφές για το μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.



Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού από τη μέρα που έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση θα κατέθετε τροπολογία για… μικρότερες ποινές σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας ΠΑΕ, είναι – δημόσια τουλάχιστον – εκτός του κάδρου των εξελίξεων και οι επαφές με FIFA, UEFA και ΕΠΟ έγιναν από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σημειώνεται ότι οι εξελίξεις ήταν «πολεμικές», μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό, όταν εξέτασε την καταγγελία του Ολυμπιακού περί πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, υπόθεση που είναι τώρα στα… χέρια του αθλητικού δικαστή της Super League 1. Με τον ΠΑΟΚ να μιλάει για πολιτική απόφαση, καταγγέλλοντας και κινήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με τα μέλη της ΕΕΑ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν είχε βρεθεί και στη Βουλή, όταν κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, μάλιστα, την παραίτησή του, αναφέροντας: «Οδήγησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος». Η τροπολογία που ψηφίστηκε βρήκε, άλλωστε, αντίθετους τόσο τον Ολυμπιακό όσο και στον ΠΑΟΚ, όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Τότε, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπεύθυνου Τύπου Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο οποίος είχε μπει στο… κάδρο των καταγγελιών του ΠΑΟΚ – και όχι μόνο – για την ΕΕΑ και τον Ολυμπιακό, στηρίζοντας τον συνεργάτη του σε μια δύσκολη περίοδο τόσο για τον ίδιο τον υφυπουργό όσο και για την κυβέρνηση.

Απομένει να δούμε τώρα, εάν πέρασε η δύσκολη περίοδος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει ξανά θέση «βασικού» στις εξείλξεις. Μέχρι στιγμής την… πλήρωσε μόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την αντίδρασή του, καθώς διεγράφη από τη ΝΔ...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου