Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020

Ξεκινούν οι εργασίες για τις κλειστές δομές προσφύγων στα νησιά – Αναβρασμός από κατοίκους, ομάδες περιφρούρησης (video)





Να σταματήσουν τα έργα κατασκευής των δομών είναι αποφασισμένοι οι κάτοικοι




Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί στα νησιά μετά τις επιτάξεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία δομών για τους πρόσφυγες και μετανάστες με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. Όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα (24/2) ξεκινούν οι εργασίες δημιουργίας των δομών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, στη Σάμο ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη δημιουργία ΚΥΤ για τους πρώτους 1500 μετανάστες, ωστόσο η απόφαση για επίταξη μιας περιοχής 216 στρεμμάτων μπροστά από τον χώρο δημιουργίας του κέντρου, έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, που θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, πιθανό από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες.

Την ίδια στιγμή στη Χίο, όπου έχει αποφασιστεί επίταξη 624 στρεμμάτων συνολικά – η μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα νησιά – οι κάτοικοι δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης και κάνουν 24ωρες βάρδιες στον χώρο όπου αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα προκειμένου να τα σταματήσουν.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Λέσβο όπου μετά την κινητοποίηση των γυναικών από τον Μανταμάδο την Κυριακή (23/02) στη θέση Καράβα-Καβακλή, που έχει επιτάξει η κυβέρνηση για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων, πραγματοποιήθηκαν λαϊκές συνελεύσεις με στόχο να σταματήσουν οι κάτοικοι τα έργα κατασκευής των δομών, όταν ξεκινήσουν.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε «καταστροφική» την επιλογή της κυβέρνησης να κατασκευάσει κλειστές δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίουπροσθέτοντας «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για τις αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου