Σάββατο, Μαρτίου 28, 2020

Απολύονται εν μέσω «πολέμου» καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο...





Τις απολύσεις καθαριστριών στο "Δρομοκαΐτειο" Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εν μέσω"πολέμου" καταγγέλλει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως...

αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, εν μέσω της μεγάλης κρίσης λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού και παρά τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου από τον τον υπουργό Υγείας, καθαρίστριες που εργάζονται στο νοσοκομείο εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, βρίσκονται προς της απόλυσης, αφού είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων και η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ οι καθαρίστριες -οι οποίες καθαρίζουν τους χώρους του νοσοκομείου και τις τις κλινικές χωρίς μέτρα προστασίας- αλλά και οι τραπεζοκόμοι και οι φύλακες του νοσοκομείου συμμετέχουν στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ ήδη το Δρομοκαΐτειο αντιμετωπίζει αρκετά κρούσματα. Άλλωστε εκεί νοσηλεύεται και ο ασθενής που χτύπησε και έφτυσε τους αστυνομικούς στην παραλιακή.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης από την επόμενη εβδομάδα, ενώ με την έκδοση των αποτελεσμάτων όσες καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, και φύλακες δεν είναι στη λίστα επιτυχόντων θα πρέπει να λάβουν τα χρωστούμενα ρεπό που ξεπερνούν για τον καθένα τις 70 ημέρες.

"Ως εκ τούτου" αναφέρουν οι εργαζόμενοι, "θα ξεμείνουμε από βασικές υπηρεσίες την ώρα του πολέμου". Συμπληρώνουν δε ότι "στις καθαρίστριες θα πρέπει να δοθούν τα ρεπό τους" και διερωτώνται: "πώς θα καθαρισθεί το Δρομοκαϊτειο; Ποιος θα κάνει τη διαλογή στην πύλη εάν φύγουν οι φύλακες; Ποιος θα σερβίρει τους ασθενείς;"

Οι εργαζόμενοι ζητούν παράταση των συμβάσεων και καλούν το υπουργείο Υγείας να μην αφήσει ανοχύρωτο το νοσοκομείο. "Ήρωες του πολέμου είναι και οι καθαρίστριες, φύλακες και οι τραπεζοκόμοι" αναφέρουν.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου