Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Στρατόπεδα μεταναστών ή Τούρκων μουτζαχεντίν στην Β. Ήπειρο στήνει η Τουρκία;


 


– Μέσω στρατιωτικής συμφωνίας η μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Βόρειο Ήπειρο!
– Ο στόχος της συμφωνίας της Αλβανίας – Τουρκίας δεν είναι απλώς ο αφελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, αλλά η δημιουργία ανοιχτών πολεμικού μετώπου στα βόρεια της Ελλάδας.
Μελετώντας προσεκτικά τα δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου αναφορικά με το σχέδιο δημιουργίας στρατοπέδων μεταναστών στην Βόρειο Ήπειρο, προκύπτει κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό. Το όλο σχέδιο δεν υλοποιείται βάσει κάποια συμφωνίας για παροχή βοήθειας σε μετανάστες στα πλαίσια μίας ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Το σχέδιο υλοποιείται μέσω στρατιωτικής συμφωνίας Αλβανίας – Τουρκίας!
Ένας αφελής θα ρωτούσε, μα πως είναι δυνατόν αυτή η αλβανική πρωτοβουλία για συνδρομή στο δράμα των μεταναστών να γίνεται μέσω στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία;
Η απάντηση εδώ είναι ξεκάθαρη. Καμία ευαισθησία στο θέμα των μεταναστών δεν έχει ούτε η Αλβανία, ούτε η Τουρκία. Το γεγονός ότι αυτή η κίνηση γίνεται μέσω στρατιωτικής συμφωνίας και ότι θα υπάρχει ενεργή τουρκική στρατιωτική εμπλοκή στην δημιουργία των στρατοπέδων, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Η Τουρκία επιδιώκει την δημιουργία νέου μετώπου με την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας πάλι τους μετανάστες, όπως κάνει στον Έβρο και το Αιγαίο. Στρατόπεδα στα οποία η Ελλάδα δεν θα έχει κανέναν έλεγχο, ουδείς γνωρίζει ποιοί «μετανάστες» θα εδρεύουν εκεί, και πως θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία. Εκτός από την προφανή μεθόδευση για αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου μέσω βίαιης πληθυσμιακής μετακίνησης, υπάρχει και σαφής στόχος από την Τουρκία να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο ούτως ώστε να εκβιάσει την Ελλάδα την ώρα που θα καταστρατηγεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις γεωτρήσεις. Και η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να αποτρέψει με κάθε τρόπο την δημιουργία αυτών των στρατοπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου