Τρίτη, Απριλίου 07, 2020

Εν μέσω κορονοϊού γιατροί έκαναν συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό- Ένταση μεταξύ γιατρών και αστυνομίας [βίντεο]





Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και γιατροί και νοσηλευτές στον Ευαγγελισμό έκαναν εν μέσω κορονοϊού συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, που έχουν δει πολλά ...τα μάτια τους και κινδυνεύει και η ίδια τους η ζωή καθημερινά, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Ευαγγελισμού δίνοντας όμως έτσι το κακό παράδειγμα σε όσους τηρούν τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μια στιγμή απερισκεψίας; Μπορεί. Τα προβλήματα πολλά στον χώρο αυτό και οι ελλείψεις το ίδιο και τους πνίγουν αφού πολλές φορές μπαίνουν στην μάχη χωρίς όπλα. Όμως, ειδικά αυτή την περίοδο οι συναθροίσεις απαγορεύονται και ειδικά από ανθρώπους που εργάζονται στον συγκεκριμένο χώρο περιμένεις άλλα…


Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι ενοχλήθηκαν και όταν εμφανίσθηκε η αστυνομία προκλήθηκε μικρή ένταση αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι όλο αυτό ήταν λάθος. Τελικά οι αστυνομικοί σε ένδειξη καλής θέλησης αποχώρησαν και το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι…



Η ένταση σημειώθηκε όταν δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορονoϊού.






Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εργαζομένων που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.


Η ένταση σημειώθηκε όταν δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο νοσοκομείο προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος, καθώς δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις λόγω κορονoϊού. Δέχθηκαν τις αποδοκιμασίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Αστυνομία μπήκε να διακόψει την συγκέντρωση ιατρών στον ευαγγελισμό
87 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




Συγκεντρώσεις σε πολλά νοσοκομεία της χώρας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με σύνθημα ” Σπάμε τη σιωπή μας, Δυναμώνουμε τη φωνή μας” η ΟΕΝΓΕ καλεί γιατρούς, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν:


1)Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

2) Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

3) Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
Οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Το Σωματείο Εργαζομένων "Θριάσιου" Νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στην 1 μ.μ.



Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" θα προχωρήσει σε ανοιχτή γενική συνέλευση από τις 8 το πρωί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο αίθριο και το προαύλιο του νοσοκομείου 8-10 το πρωί.

Στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα", με απόφαση του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", θα γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με απόφαση της συνέλευσης γιατρών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Στο ΨΝΑ Δαφνί, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίσης παρεμβάσεις σε δομές Υγείας στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας οργανώνουν σωματεία και φορείς στο νοσοκομείο "Ασκληπιείο" Βούλας, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα και στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και Κέντρα Υγείας της περιοχής (Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Ελευσίνα).

Στο Περιστέρι, η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων καλεί σε κινητοποιήσεις στις 9 πμ, στο ΙΚΑ Περιστερίου και στις 10 πμ στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε 5 Κέντρα Υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Στον Πειραιά, τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 7 Απρίλη, εκφράζουν σωματεία και καλούν στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά", στις 10:00 στο Τζάνειο και στις 12.00 στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αποφάσισε συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και κεντρική δράση στο Ιπποκράτειο 8-10 το πρωί.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο", θα αναρτήσει πανό στις 8 το πρωί.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ δίνει ραντεβού για κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ..

Στην πύλη του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου", στις 9 π.μ. για ανάρτηση πανό.

Στο νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" θα υπάρξει συγκέντρωση στην πύλη.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στο ΨΝΘ και στο "Παπαγεωργίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου