Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου – Στα ίχνη της δράστιδος η ΕΛΑΣ





«Κλειδί» για την υπόθεση το κινητό τηλέφωνο κεραίες κινητής τηλεφωνίας - Νέο χειρουργείο για την 34χρονη


Όλο και πιο κοντά στον εντοπισμό της δράστιδος της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, ενώ πήγαινε στη δουλειά της, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Αυτό προκύπτει από αστυνομικές πηγές που πραγματοποιούν ...μεθοδική έρευνα σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γρίφος της «γυναίκας με τα μαύρα» και να αποκτήσει πρόσωπο το άτομο εκείνο που δε δίστασε να ρίξει βιτριόλι και να σημαδέψει για πάντα την άτυχη κοπέλα.

Έγινε, μάλιστα, άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της 34χρονης, η οποία θα μπει την Τετάρτη (27/05) ξανά στο χειρουργείο.

«Δεν βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Δεν περιμέναμε πολλά από την κατάθεση του θύματος. Έχουμε προβεί σε αρκετές αστυνομικές ενέργειες από τις οποίες έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πορεία των ερευνών, αργά η γρήγορα θα έχει θετική εξέλιξη και θα εντοπίσουμε τη δράστιδα», δήλωσαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που ασχολούνται με την υπόθεση της 34χρονης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».



Άρση απορρήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει δεκτή η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και πλέον οι αστυνομικοί θα αποκτήσουν χρήσιμα στοιχεία από τις τηλεφωνικές επαφές της 34χρονης Ιωάννας. Όπως είχε ειπωθεί, «κλειδί» στην υπόθεση αποτελεί το κινητό της άτυχης γυναίκας. Στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα ψάχνουν τη δράστρια οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ελήφθη από τους Αστυνομικούς η εισαγγελική έγκριση να προβούν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν συχνές επαφές, να ανασύρουν ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα.

Οι αστυνομικές Αρχές ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες ότι «χτίζουν» το προφίλ του θύτη και είναι θέμα χρόνου οι συλλήψεις και την Τρίτη (26/05) έγιναν γνωστές σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση, αφού φέρεται να υπάρχει στα χέρια της ΕΛΑΣ βίντεο με μαυροντυμένη γυναίκα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε ο οδηγός της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Σημειώνεται, ότι η 34χρονη είχε πει στις Αρχές ότι η δράστης πρέπει να ήξερε τον χώρο, ενώ υπάρχει και κατάθεση αστυνομικού.

Πρώτη γραπτή κατάθεση

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί της ασφάλειας έλαβαν την Τρίτη (26/05) την πρώτη γραπτή κατάθεση του θύματος, που δεν έδωσε ιδιαίτερες πληροφορίες, καθώς σε γενικές γραμμές τα ίδια γνώριζαν από τις μαρτυρίες και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που είχαν λάβει ήδη. Η 34χρονη υποστήριξε πως «μου είχαν στήσει ενέδρα, δεν κατάλαβα τίποτα».

Παράλληλα επανέφερε στη μνήμη της της στιγμή της επίθεσης λέγοντας: «Μάλλον φορούσε μαύρο σκουφί και μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή, στο ύψος μου και αδύνατη. Κράταγε κάτι στα χέρια που πρέπει να ήταν μπουκάλι. Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού, μια φορά σε όλο το πρόσωπο και εξαφανίστηκε». Τέλος ανέφερε πως «ούτε με είχαν απειλήσει, ούτε είχα διαφορές με κανέναν». Για την κατάθεσή της μίλησε στον «ANT1» και ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς αναλυτικά: «Μου είχε στήσει ενέδρα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της να βγαίνει γρήγορα από τη σκάλα που έρχεται από το υπόγειο. Μάλλον φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρη προστατευτική μάσκα, ήταν ψηλή στο ύψος μου και αδύνατη. Κράταγε κάτι στα χέρια που πρέπει να ήταν μπουκάλι. Μου έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού, μια φορά σε όλο το πρόσωπό μου και εξαφανίστηκε. Έτρεξα γρήγορα δίπλα στο φαρμακείο και φώναζα “καίγομαι, κάτι μου έριξαν”». Οι Αστυνομικοί τη ρώτησαν αρκετές φορές αν μπορεί να σκεφτεί ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με την 34χρονη να επαναλαμβάνει ότι όσο κι αν σκέφτεται δεν πάει το μυαλό της ποιος θα ήθελε να της κάνει τέτοιο κακό.

Μελετούν τη «διαδρομή» του καυστικού υγρού οι Αρχές – Πού στρέφονται οι έρευνες

Τη Δευτέρα (25/05), αστυνομικές πηγές – μετά τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους – υποστήριξαν πως το θειικό οξύ (βιτριόλι) δεν πωλείται στην αγορά. Από εκείνη τη στιγμή, τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας επιχειρούν να «ακολουθήσουν» τη διαδρομή για το πως το καυστικό υγρό έφτασε στα χέρια της μαυροφορεμένης γυναίκας. Όπως εκτιμάται, αυτό ίσως ήταν και το μοναδικό λάθος της δράστιδος, αφού θεωρείται απίθανο να το παρασκεύασε μόνη της και το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι να το προμηθεύτηκε.

«Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Συνεχίζεται η μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα. Όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία προσεγγίζει με ιδιαίτερη διακριτικότητα τη νεαρή κοπέλα η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας.

Νέο χειρουργείο για την 34χρονη

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της γυναίκας, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, είπε στον «ANT1» ότι παραμένει κρίσιμη και πως την Τετάρτη (27/05) θα υποβληθεί σε ένα ακόμα χειρουργείο, ενώ απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «έχει καταλάβει το κακό που της έχει γίνει». «Έχει περάσει μεγάλο διάστημα, αν ήταν κάτι απλό, θα είχαν ανοίξει στόματα», επανέλαβε καταλήγοντας το Απόστολος Λύτρας.


Προ ημερών η 34χρονη Ιωάννα είχε υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο αποκατάστασης και θα ακολουθήσουν και άλλα, αφού η κοπέλα έχει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός της.

Το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Για το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, μίλησε ο Διευθυντής της Ψυχιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, όπου νοσηλεύτηκε αρχικά η γυναίκα, κ. Δημήτρης Σούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σούρας αναφέρθηκε, αρχικά, στη φύση του εν λόγω εγκλήματος, λέγοντας τα εξής:

«Μετρήσανε την ποσότητα του θειικού οξέως και ανάλογα με την ποσότητα θα υπάρξει ποινή. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι ακόμα και με μια μικρή ποσότητα και με ένα κάψιμο, μπορείς να φτάσεις σε ζωτικά όργανα και μπορείς μέσα στην εντατική, όπου φιλοξενείσαι για 24 ώρες μέχρι να δούμε πώς πάνε τα πράγματα, να κάνεις μια υποτροπή με τους πνεύμονες ή την καρδιά και να πεθάνεις. Πώς περιμένουμε, λοιπόν, να μετρήσουμε την ποσότητα για να το ονομάσουμε έγκλημα; Δεν μετράει η ποσότητα, μετράει το πώς γίνεται».



Αναφερόμενος στην «μαυροφορεμένη» δράστιδα, την οποία οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τις έρευνές τους, ο κ. Σούρας είπε: «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος άρρωστος, ο οποίος έχει εμμονές και ψυχολογικές διαταραχές, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κάνει αυτό το πράγμα, γιατί το θολό μυαλό πολλά μπορεί να κάνει, και αυτοκαταστροφικά και ετεροκαταστροφικά. Όταν, όμως, υπάρχει ένα άτομο το οποίο μισεί, το οποίο βγάζει αντιπαλότητα, το οποίο θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του και να τιμωρήσει κατά τη γνώμη του ένα άλλο άτομο, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο».

«Όταν άρχισα να σκέφτομαι αυτή την υπόθεση, είπα ότι ή θα είναι κάποιος άρρωστος ή ίσως κάποιος άντρας. Οι άντρες μπορεί να είμαστε βίαιοι, αλλά δεν ενεργούμε τόσο μεθοδικά. Είμαστε πιο παρορμητικοί. Άρα, λοιπόν, καταλήγουμε ότι την επίθεση την έκανε μια γυναίκα η οποία το έχει μελετήσει πάρα πολύ και δεν την ενδιαφέρει τι λέμε εμείς. Εκείνη έχει κανονίσει να φτάσει στον σκοπό της και έφτασε. Είτε με τη βοήθεια ατόμου που περίμενε έξω, είτε μόνη της, είτε με το θράσος της ή την πονηριά της. Γιατί η εκδικητικότητα και η ζηλοτυπία μπορεί να φτάσουν και τόσο ακραίες καταστάσεις», συμπλήρωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

Ο κ. Σούρας, επίσης, πρόσθεσε πως η 34χρονη Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς το σοκ θα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και ότι η αποτελεσματικότητα θα δείξει πώς θα πάνε τα πράγματα, που είναι πολύ δύσκολα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι διαφορετικό να περιμένεις τα χειρότερα και όταν τον αντικρίσεις να μην είναι τόσο».

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, lawandorder.gr, ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου