Κυριακή, Ιουνίου 28, 2020

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μαμά, μαμά!! Τουρίστρια στην παραλία μας!!!




Το καλοκαίρι ξεκίνησε μόνο του. Χωρίς τουρίστες. Που και που ακούγεται καμιά ξένη γλώσσα και γυρνάμε και κοιτάμε, όπως γυρνάγανε τα παλιά χρόνια οι γριές στα χωριά όταν άκουγαν κάποιον να μιλάει αγγλικά.

@
Τόσα χρόνια φροντιστήρια να μάθουμε τα αγγλικά μας, να υποδεχτούμε τους τουρίστες κι αυτό το καλοκαίρι μάς βλέπω να τρώμε πάλι απ’ τα ελληνικά μας.
Δεν πάει ρε μ@λάκ@, στο λέω, δεν πάει.

Αχ, αυτός ο Greek καημός!

@
Βαράνε μύγες στα μαγαζιά. Κι όπως δεν έχουν και πελάτες οι μυγοσκοτώστρες δουλεύουν τον ασταμάτητο. Η μύγα θα την πληρώσει αυτό το καλοκαίρι.

@
Χρόνια πολλά και στην Πάολα, να ζήσει και να την αξιώσει ο Θεός μέχρι τα γεράματα να τραγουδάει με αυτή την κοντή τη φούστα. Γιατί χωρίς αυτήν σε λίγο δεν θα ακούγεται.

@


Είχε τα γενέθλιά της η Πάολα και της τραγούδαγαν οι φίλοι: «Παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φως και όλοι να λένε να μία σοφός».

Να αλλάξει το τραγουδάκι παρακαλώ. Δεν ταιριάζει. Ποια «γνώση»; Ποιο «φως»; Και ποια «σοφός»;

@
Και για να το γενικέψω το θέμα.

Βλέπεις κάτι ηλιθιόφατσες που αντί να διαθέτουν ένα ακριβό βλέμμα, διαθέτουν απλά ένα ακριβό ρολόι κι από πίσω διάφοροι παρατρεχάμενοι να τραγουδάνε «της γνώσης το φως» που το μόνο βιβλίο που έχουν διαβάσει είναι το βιβλιάριο ενσήμων του ΙΚΑ.

@
Διαβάσει είπα.

Αν κάποιος είχε διαβάσει ιστορία, ας πούμε, θα ήξερε ότι σ’ αυτόν τον τόπο, η ηθική, η ακεραιότητα, η Δημοκρατία είναι έννοιες που τις υπερασπίστηκε η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ μόνο.

Όλοι ξέρουνε πώς κυβέρνησαν αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα. Κανένας, πότε δεν ακούμπησε ούτε δραχμή, ούτε ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

@
Όπως και κανείς δεν πίστεψε από την αρχή ότι είναι δυνατόν ποτέ πολιτικά πρόσωπα, αν είναι δυνατόν, να λαδώθηκαν από τη Novartis. Μπορεί η Novartis μέσω της Ελλάδας να κατάφερε ν’ ανεβάσει τις τιμές της σ’ όλη την Ευρώπη και να πληρώνει τώρα έναν σκασμό εκατομμύρια πρόστιμο, αλλά….

@
…αλλά οι πολιτικοί μας, εδώ, τους βοήθησαν, όπως γράφει και το πόρισμα, τους βοήθησαν με την καλή τους την καρδιά, άδολα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, γιατί ήταν Δεξιοί, γιατί ήταν ΠΑΣΟΚ κι αυτό απαντάει σε όλα τα ερωτήματα.

@
Όχι, δεν ήταν όλοι μικροί Τσοχατζόπουλοι.

@
Και ήρθαν οι βρωμοαριστεροί για μια περίοδο και τα λέρωσαν όλα. Ό,τι κακό έγινε σε αυτόν τον τόπο έγινε τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ευτυχώς ο Έλληνας βρήκε τις παλιές του αξίες και ποτέ ξανά στην ιστορία τέτοια λάθη.

@
Ε,μα…

@
Και η Τουλουπάκη, η Εισαγγελέας που τόλμησε να τα βάλει με μία τεράστια φαρμακευτική εταιρεία, έναν κολοσσό, θα συντριβεί και θα λιθοβοληθεί με τη βοήθεια των πιο καθαρών ανθρώπων στην ελληνική ιστορία, των δημοσιογράφων του συστήματος.

@
Με δυο λόγια. Καθαρή Χούντα.

Εκλεγμένοι από τον λαό, με δημοσιογράφους βασανιστές του ανθρώπινου νου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πλήρης διασυρμός της Δημοκρατίας και κάθε έννοιας ελευθερίας.

@
Αν ο Έλληνας δεν έχει μάθει ακόμα να ξεχωρίζει τους αληθινούς κλέφτες και κυνηγάει αυτούς που του κλέβουν τα πέντε ευρώ στον δρόμο, τι να πω;;

@
Μεταφράζω το κείμενο του αμερικανικού δικαστηρίου για τη Novartis: «Να παρακινήσουν των ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης κυβέρνησης και ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις της ως άνω κυβερνήσεως και οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis».

Νιάου νιάου πως τα φάγανε.

@
Όποιος τώρα θέλει να πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι τα έκαναν αυτά χωρίς να λαδωθούν δικό του δικαίωμα. Η Ελλάδα πάντως είναι γνωστή για το λάδι της.

@
Απ’ αυτές τις κασέτες λοιπόν που μιλούσαν οι Έλληνες αξιωματούχοι πως θα ανέβουν οι τιμές της φαρμακευτικής εταιρείας, τίποτα δεν ακούσαμε. Γιατί βρωμεροί άνθρωποι υπήρξαν μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ.

@
Και ασφαλώς θα υπήρξαν και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ουδεμία αμφιβολία και επ’ αυτού.

Όταν ένα σύστημα είναι χαλασμένο, διεφθαρμένο, η διαφθορά πάντα φτάνει και κατατρώει και τα καθαρά κύτταρα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μοιάζει να έχει καθολικό καρκίνο.

@
Γιατί τι δουλειά είχε ο Νίκος Παππάς να μιλάει με τον Μιωνή. Ποια υπόθεση είχε να επιλύσει μαζί του; Και ωραία τον έστειλε ο Νετανιάχου από το Ισραήλ. Αυτός φαίνεται ότι διαμεσολάβησε. Εσύ πιάνεις κουβέντα μαζί του, λες και είναι κολλητός σου από το σχολείο;

@
Λες σ’ αυτόν που είναι στη λίστα Λαγκάρντ ότι υπάρχουν μαγαζιά στην Ελλάδα που βγάζουν λεφτά; Έλααα! Θαρρείς πως δεν το ξέρει;

Ή θαρρείς ότι επειδή έχει έρθει από τον Νετανιάχου δεν θα υποκλέψει την συνομιλία σας;

@
Ο Μιωνής σωστά έκανε τη δουλειά του. Και τώρα με τη φωνή του υπουργού στα δικά του χέρια ότι θέλει μπορεί να βγάλει. Κι αν ακόμα δεν προκύπτει καμιά ποινική ευθύνη από όσα ακούγονται, προκύπτει η ευθύνη μίας άνευ λόγου οικειότητας του υπουργού προς τον συγκεκριμένο συνομιλητή.

@
Αυτήν την ευθύνη που ανέλαβε ο Παππάς. Αυτήν την ευθύνη που ανέδειξε ο Τσίπρας ότι υπάρχει. Συμπέρασμα. Οι Δεξιοί έχουν τα πάντα στα χέρια τους, αν οι Αριστεροί θέλουν να κυβερνήσουν πρέπει να είναι αμείλικτοι.

@
Η παρέα με τον καρκίνο βλάπτει μόνο το υγιές κύτταρο. Τελεία και παύλα.

@
Οι δεξιοί θα βγούνε λάδι και από τη Novartis, θα διαλύσουν και την Τουλουπάκη για να μάθει ο κάθε εισαγγελέας να μην ξανακουνηθεί.

@
Και πίσω απ’ όλα αυτά, λένε οι κακές φήμες, είναι ο Σαμαράς, ο οποίος έχει κάνει τον Κυριάκο να χάσει τον ύπνο του. Ούτε ανασχηματισμό δεν τον αφήνει να κάνει.

Είναι σα να του λέει: Δεν θα πειράξεις τους δικούς μου, δηλαδή Βρούτση, Άδωνη, Κεραμέως, Παναγιωτόπουλο και λοιπούς και θα μπλοκάρω κι άλλους να μην δεχτούν να μπουν σαν υπουργοί.

@
Γι’ αυτό σκάλωσε ο ανασχηματισμός. Όχι γιατί σκέφτονται αν θα είναι διορθωτικός ή αν θα είναι καθοριστικός ή αν θα είναι προεκλογικός.

Δεν μπορεί να τον κάνει. Δεμένος χειροπόδαρα.

@
Και να μιλήσουμε αντικειμενικά. Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι καβάλα στο άλογο. Χαίρει εκτίμησης στην κοινή γνώμη, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών που δεν ανήκαν στο στρατόπεδό του και έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και το εσωκομματικό παιχνίδι.

@
Χρειάζεται κάποιον να τον ξεφοβίσει. Ή τώρα ή αργότερα θα είναι αργά.

@
Ο Μπακογιάννης έχει αρχίσει να χάνει το στοίχημα του επιτυχημένου δήμαρχου γιατί εκτρέπεται από τον εντυπωσιασμό που θέλει να κάνει. Τρέχουν τα νερά στο σιντριβάνι της Ομόνοιας κι ακόμα θυμόμαστε το τρικολόρε του φωτισμού των Χριστουγέννων με το δέντρο να γέρνει.

@
Βλακώδες λάθος να κλείσει την Πανεπιστημίου σε μία πόλη με μηδαμινούς δρόμους. Κι έναν δρόμο, τον μόνο της Αθήνας που διαθέτει μεγάλα πεζοδρόμια.

@
Τα παγκάκια που βάζει είναι τερατωδώς υψηλής αξίας. Ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο σπίτι της δεν έχει βάλει τέτοια. Φαντάζομαι θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη τιμή.

@
Έβαλε μεταλλικές ζαρντινιέρες αξίας 550 ευρώ, ο Μπαρμπαγιάννης στην Κυψέλη τις φτιάχνει με 50ευρω και καμιά παρακαλώ υπερβολή επ’ αυτού. Επίσης μεταλλική γλάστρα έχεις ξανακούσει; Χτυπάει ο ήλιος το σίδερο και ξεραίνει τα φυτά.



@
Επίσης είναι άκρως επικίνδυνες για ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές, καθώς μπορεί ν’ αποβούν μοιραίες σε περίπτωση πτώσης τους. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν απομακρυνθεί από όλους σχεδόν τους ευρωπαϊκούς δρόμους και οι μεταλλικές πινακίδες. Αλλά ο Μπακογιάννης σέρνει τον καημό της μαμάς του που δεν έγινε αυτή πρωθυπουργός και θέλει να την βγει στον Κυριάκο.

@
Είναι καιρός να σταματήσει τις ανοησίες και επίσης να καταλάβει ότι είναι πιο άξιο σ’ έναν άνθρωπο που δημαρχεύει να πηγαίνει και πίσω σε μερικές ανοησίες αντί να τις επιβάλλει δια των πληρωμένων δημοσιογράφων.

@
Αυτό το κιτρινάκι στην Πανεπιστημίου σαν κρόκος αυγού που έσπασε και χύθηκε επιβεβαιώνει την κακογουστιά του.

Η Πανεπιστήμιου έχασε την αξία της μ’ αυτήν την φτήνια ακόμα και του κίτρινου που είναι σαν αποξηραμένος εμετός.

@
Ακόμα περιμένουμε τη δημοσιοποίηση των ποσών που δόθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Προβλέπουμε να μένουμε για πάντα στο σπίτι μέχρι να μαγειρέψουν τις τιμολογήσεις.

Δεξιοί και δημοσιογράφοι μαζί τα φάγανε.

@
Άνοιξε και δες ειδήσεις. Τους λιβανίζουν πρωί – βράδυ. Ε, όταν βλέπεις λιβάνισμα τα έχουν πάρει. Μην στα λέω.

Εγώ περιμένω να δω ποιος είναι ο δημοσιογράφος που πήρε 800 χιλ. ευρώ για να με πείσει να μείνω σπίτι!

@
Ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε δημόσια πως ένας αστυνομικός που είναι στην φύλαξη του Μητσοτάκη ασκεί συχνά βία σε γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών. Μόνος του τα λέει, μόνος του τ’ ακούει. Εργοδότης των δημοσιογράφων είναι ο Κυριάκος κύριε Ραγκούση, πώς θα χαλάσουν το χατίρι στον εργοδότη τους;

@
Εδώ η ΕΡΤ ασκεί λογοκρισία σε όποιον δεν είναι της κυβέρνησης. Μέχρι και στην εκπομπή «σημείο συνάντησης» κόβουν καλεσμένους που προτείνονται από άλλους καλλιτέχνες γιατί είναι κομμένοι από το καθεστώς.

@
Αστυνομικοί σε υπηρεσία ζήτησαν από τρανς γυναίκα να κάνει πασαρέλα στο πεζοδρόμιο και αυτοί γελούσαν και τράβαγαν βίντεο. Θα γίνει, λέει, ΕΔΕ.
Δηλαδή, θα γίνει πολύ γέλιο.

@
«Όχι μαγκιές σε μένα» είπε η Λίνα Μενδώνη σε έναν καταξιωμένο αρχαιολόγο στην Καβάλα με αφορμή μια μελέτη αναστήλωσης. Ώπα ρε μάγκα!

@
Θέμα έγινε το διαφημιστικό του Βασιλόπουλου για τη γιορτή του πατέρα. Το σποτ απεικονίζει έναν πατέρα να παίζει με την κόρη του βαμμένος και στολισμένος με τα παιχνίδια και τις μπογιές της μικρής. Θίχτηκε ο Βασίλης Τσιάρτας και είπε ότι δεν θα ξαναψωνίσει από εκεί.

Η καλύτερη απάντηση ήρθε από τα Lidl, τα οποία αναδημοσίευσαν τη διαφήμιση του Βασιλόπουλου και πλέον ο Τσιάρτας δεν θα μπορεί να πηγαίνει ούτε εκεί.



@
Κομπλεξικός άντρας, πολύ μικρός άντρας. Μικραίνει πολύ το κόμπλεξ τον άνθρωπο.

@
Φρενίτιδα έχει προκαλέσει εφαρμογή Face App που δείχνει πώς θα ήσουν στο αντίθετο φύλο. Η Ελεονώρα μελέτη είδε την εφαρμογή αυτή και είπε ότι πολλοί «ασπάζονται την εφαρμογή, αλλά αν κάποιος τους πει ότι όντως άλλαξε φύλο γίνονται ηθικολόγοι και κρίνουν». Σωστό.



@
Αλλά ο Έλληνας ζει πάντα μέσα στο ψέμα. Μόνιμα στο ψέμα. Μόνιμα στο παραμύθι. Είναι καιρός πια που έχει χαθεί ο Έλληνας. Ο σημερινός Έλληνας, είναι ο ψευτοέλληνας, ο παριστάνων Έλληνας.

Όπως είχε πει και ο Ροΐδης: «Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας».

@
Έχει γεμίσει ο τόπος με αυτούς τους φλούφληδες, με τα χρυσά ρολόγια στα χέρια και τις καραβαμμένες πλαστικούρες δίπλα τους, με μεγάλα πούρα στα χέρια τους, σαν καραγκιόζηδες Κουβανοί που χασκογελάνε ηλιθιωδώς γιατί νομίζουν ότι είναι ευτυχισμένοι επειδή τους ανοίγουν μια σαμπάνια Cristal στο τραπέζι.

@
Σ’ αυτούς τους Έλληνες που εγκατέλειψε από καιρό η γνώση, η επίγνωση και η ταπεινότητα τραγουδάμε παντού «να σκορπίζεις της γνώσης το φως» και χασκογελάμε ηλιθιωδώς για να ξεγελάσουμε την ανυπαρξία μας.

@
Το είπα και το φιλοσοφικό μου ο ανάγωγος.



ΥΓ.1: Αν το παρακράτος είναι αριστερό, πώς γίνεται τις παρακολουθήσεις να τις κάνουν μόνο Δεξιοί και στις κασέτες ν’ ακούμε μόνο Aριστερούς;

ΥΓ.2: Οι Δεξιοί δεν έχουν μιλήσει ποτέ με κανέναν όλους αυτούς τους αιώνες;;
Το Aριστερό παρακράτος πώς και δεν ηχογράφησε ούτε έναν;;

ΥΓ.3: Υπάρχει ένας άνθρωπος στον πλανήτη που πιστεύει ότι οι Δεξιοί και οι ΠΑΣΟΚοι δεν κατάκλεψαν ξεδιάντροπα και χρεωκόπησαν τη χώρα;;

Το ερώτημα είναι γιατί στα γκάλοπ δεν ρωτάνε ποτέ γι’ αυτούς;;
Γιατί τα γκάλοπ είναι όλα απολύτως στημένα.

ΥΓ.4: Τον Σεπτέμβρη που θα έχει διαλυθεί για πάντα η οικονομία και θα πάμε για πιθανό νέο, πολιτισμένο μνημόνιο θα φταίει πάλι το αριστερό παρακράτος.

ΥΓ.5: Το θράσος αυτής της εποχής είναι πέρα και πάνω από αυτό της χούντας.
Το λέω καθαρά κι ανάγωγα !
@
Για να φτιάξουν το λαϊκό προφίλ στη Γιάννα Αγγελοπούλου της τραγούδησαν Τσιτσάνη «Στα Τρίκαλα, στα δυο στενά».
Σταματήστε να πουλάτε και να ξεφτιλίζετε τους αγώνες, την ιστορία του Έθνους και το γνήσιο λαϊκό τραγούδι για να ικανοποιήσετε την πλήξη μιας βαριάς πλούσιας.
Ντροπή για τον λαό.
Φτάνει ο διασυρμός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου