Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020

Σοκάρει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον «δράκο» της Αθήνας – Αμετανόητος ο κακοποιός




Άκρως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ο δράστης


Αμετανόητος και άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο «δράκος» της Αθήνας, ο 40χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς κατ’ εξακολούθηση σε βάρος γυναικών και είχε συλληφθεί με τον συνεργό του τον Φεβρουάριο του 2020.


Ο κακοποιός, προσέγγιζε γυναίκες -μεταξύ των οποίων και ιερόδουλες– τις λήστευε, τις χτυπούσε με λοστούς, τις μαχαίρωνε, τις βίαζε και τις κρατούσε χωρίς νερό και φαγητό για μέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, ο 40χρονος Βούλγαρος αρνήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες, λέγοντας: «Αρνούμαι να απαντήσω σε όλα. Είμαι γάιδαρος». Ο 40χρονος δρούσε με ιδιαίτερη βαναυσότητα, ενώ ένα από τα θύματά του περιγράφει τα πώς την ξυλοκόπησε αφήνοντάς της μόνιμο πρόβλημα στα χέρια.

Την ίδια ώρα, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη «καίει» τον κακοποιό, πατέρα δύο παιδιών, καθώς αναφέρει ότι είναι άκρως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, βαρύτατα αντικοινωνικός και όχι σχιζοφρενής και οι πράξεις του φαίνονται να είχαν σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα.

Ο ίδιος και ο συνεργός του συνελήθησαν στις 4 Φεβρουαρίου 2020 από άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και αφού τις προηγούμενες 15 ημέρες είχαν σκορπίσει τρόμο στις πιάτσες της Αθήνας.









Πώς δρούσαν

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο δράστες παραβίασαν άδεια γραφεία ή άλλους πρώην επαγγελματικούς χώρους και στη συνέχεια έκλειναν ραντεβού εκεί με τα θύματά τους προσποιούμενοι τους πελάτες. Όταν οι γυναίκες πήγαιναν στο ραντεβού, οι επικίνδυνοι κακοποιοί τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν άγρια με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια, προκαλώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Στη συνέχεια με τα θύματα τους χτυπημένα ανελέητα, οι επικίνδυνοι κακοποιοί βίαζαν αλλεπάλληλα τις γυναίκες και τους έπαιρναν ό,τι χρήματα και προσωπικά αντικείμενα είχαν μαζί τους. Ανάμεσα στα αντικείμενα που τους έκλεβαν ήταν και κάρτες δωματίων από τα ξενοδοχεία όπου έμεναν οι γυναίκες. Με αυτές τις κάρτες έμπαιναν, μάλιστα, και στα δωμάτιά τους, και έτσι είχαν κλέψει χρήματα και κοσμήματα ή ό,τι άλλο έβρισκαν μέσα στους συγκεκριμένους χώρους.

Σημειώνεται ότι από το δωμάτιο μιας γυναίκας έκλεψαν και τις πιστωτικές της κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για να «σηκώσουν» από ΑΤΜ το ποσό των 4.300 ευρώ. Και κατάφεραν να το κάνουν αφού έδειραν ανελέητα την κάτοχό τους για να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Οι δυο κακοποιοί απειλούσαν και συγγενείς των θυμάτων. Επικοινωνούσαν μαζί τους και απαιτούσαν λεφτά για να τις αφήσουν ελεύθερες, και όταν το κατάφερναν αποσπάσουν 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια άφηναν τα θύματά τους δεμένα και αβοήθητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου