Τρίτη, Ιουνίου 09, 2020

Χαρδαλιάς συνάντηση με Ζέρβα: Μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα αλλά να ανοίξει η αγορά-Δουλειά μας σαν Δήμος να βάζουμε κανόνες και να τους επιτηρούμε






Σε παρουσίαση της Δημοτικής Αστυνομίας για ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την άφιξή του στο δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνεχάρη τους δημοτικούς αστυνομικούς για την δουλειά τους επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες από τους επιχειρηματίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Το άνοιγμα της αγοράς το οποίο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες, από όρους όπου δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν. Η δική σας δουλειά είναι με την παραίνεσή σας, με τις συστάσεις σας, με την ευγένεια που σας διακατέχει να συμβάλουμε στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την δημόσια υγεία», σημείωσε ο υφυπουργός Πολικής Προστασίας απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς.

«Υπάρχει το κράτος σε ακραίες περιπτώσεις να εφαρμόζει τον νόμο και να δίνει και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν κάποιοι πέρα από αυτόν. Το μέλημα μας το κύριο δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι, το μέλημά μας είναι σταδιακά να ανοίξουμε την αγορά, να μπορέσουν να σταθούν οι επιχειρήσεις αλλά ταυτόχρονα να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία.Η προστασία των ευαίσθητων ομάδων παραμένει προτεραιότητα μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι ο κορωνοϊός είναι σε ύφεση αλλά παραμένει στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, στα χωριά μας.

Από τη πλευρα του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε:

«Μπαίνουμε στην φάση των ελέγχων μετά την προσπάθεια για επαναφορά στην κανονικότητα, με το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχουν περάσει ήδη δυο εβδομάδες, όποτε οι κανόνες είναι πλέον πολύ συγκεκριμένοι και γνωστοί σε όλους».

«Δουλειά μας είναι σαν Δήμος να βάζουμε τους κανόνες και να τους επιτηρούμε. Επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού θα πρέπει ν’ αρχίσουμε τους εντατικούς ελέγχους ούτως ώστε από τη μια να υπάρχει η τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγειονομικού περιεχομένου, αλλά και από την άλλη μεριά να υπάρχει και η λειτουργία πόλης. Η ροή των πεζών, η ροή των ΑμεΑ και η ροή των ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν τα τραπεζοκαθίσματα» ανέφερε.


«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό, διότι ο Covid19 δεν έχει περάσει και αυτό έδειξαν οι τελευταίες ημέρες. Από την άλλη πλευρά είδαμε και μια εξαιρετική χαλαρότητα που επικρατεί παντού. Δική μας δουλειά είναι να επιτηρούμε αυτούς τους κανόνες και να ενημερώνουμε τους πολίτες ότι αυτό που αντιμετωπίσαμε πριν λίγο καιρό δεν βρίσκεται πίσω μας, αλλά κάπου δίπλας μας, είτε σε λανθάνουσα κατάσταση είτε σε μικρές ποσότητες» σημείωσε.

«Έχουμε σήμερα την χαρά και την τιμή να βρίσκεται μαζί μας από υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ήταν μαζί μας όλες αυτές τις ημέρες. Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που έκανε εξαιρετική δουλειά και δεν το θεωρώ μόνο εγώ, αλλά όλη η Ελλάδα για την εξαιρετική δουλειά που έγινε. Τέλος, εύχομαι αχρείαστος να μας είναι», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου