Σάββατο, Ιουνίου 27, 2020

Οι Παλαιστίνιοι πανηγύρισαν τότε… την εκλογική επιτυχία του Ερντογάν


 
AYTONOHTO KAI ANAMENOMENO….

Δήλωση βόμβα του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Αγκυρα: «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία»

Ο Faed Mustafa, πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ΠΑ, μπορεί να ακολουθήσει τη θαλάσσια συμφωνία οριοθέτησης της Τουρκίας με τη Λιβύη και να υπογράψει το δικό της σύμφωνο.
«Είμαστε ανοιχτοί για κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες», δήλωσε ο Μουσταφά στην εφημερίδα Aydinlik.
«Έχουμε επίσης δικαιώματα στη Μεσόγειο. Η Παλαιστίνη έχει μερίδια στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτούς τους τομείς και να υπογράψουμε μια συμφωνία.» (Με την Τουρκία)

Σε περίπτωση που η Παλαιστινιακή Αρχή, προχωρήσει σε ενέργειες που βλάπτουν τα εν δικαίω Ελληνικά και Κυπριακά συμφέροντα, άμεση διακοπή όποιας βοήθειας, προς αυτούς και οριστική διακοπή διπλωματικών σχέσεων… Και επιστροφή των χιλιάδων Παλαιστινίων φιλοξενούμενων μας και στην Παλαιστίνη και στην Τουρκία…

Και αλήθεια η Παλαιστινιακή Αρχή, πότε καταδίκασε τις ιταμές απειλές και αξιώσεις της Άγκυρας εις βάρος του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;;;

Σχέσεις Ελλάδος – Παλαιστίνης

Οι σχέσεις Ελλάδος-Παλαιστίνης ανέκαθεν ήσαν και παραμένουν άριστες, γεγονός το οποίο οφείλεται, κυρίως, στις διαχρονικά συνεπείς θέσεις της χώρας μας στο Παλαιστινιακό Ζήτημα. Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου, και δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός των διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων, με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Είμαστε υπέρ της εξεύρεσης συνολικής λύσης στη βάση των δύο κρατών, διότι πιστεύουμε ότι πρόκειται για τη μόνη επιλογή, η οποία μπορεί να απαντήσει ικανοποιητικά στα διαχρονικά αιτήματα του Ισραήλ για ασφάλεια και των Παλαιστινίων για κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα στηρίζει και συνεισφέρει στην οικοδόμηση των δομών της Παλαιστίνης, που αποτελεί προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ. Περαιτέρω, ως έμπρακτη απόδειξη της πάγιας πολιτικής μας στο Παλαιστινιακό, η χώρα μας υπερψήφισε τόσο την απόφαση για την ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO, το Νοέμβριο του 2011, όσο και την αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης σε κράτος μη μέλος στη ΓΣ/ΗΕ, ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 2012. Η χώρα μας, επίσης, κατά τη Γενική Συνέλευση της Interpol στο Πεκίνο, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, υποστήριξε την υποψηφιότητα της Παλαιστίνης, η οποία έγινε δεκτή σε εν λόγω οργανισμό ως πλήρες μέλος.

Προς αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού σκέλους της κρίσης στη Γάζα, η χώρα μας απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 500.000 ευρώ, μέσω της UNRWA (UnitedNationsReliefandWorksAgencyforPalestineRefugeesintheNearEast), για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών και για επισκευαστικές εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης. Στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών στο Κάιρο, η Ελλάδα ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Κύπρος και Παλαιστίνη…

Παλαιότερες δηλώσεις του τ. Προέδρου Κ.Δ. κ. Δημήτρη Χριστόφια…

H Κυπριακή Δημοκρατία υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τη λύση των δύο κρατών και βεβαίως και την αραβική ειρηνευτική διαδικασία, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα, πάνω στη βάση των αρχών που έχουν ήδη συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, θα επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος για να τεθεί τέρμα στα δεινά του παλαιστινιακού λαού και, βεβαίως, για να επιλυθεί ειρηνικά επιτέλους το μεσανατολικό πρόβλημα στο σύνολο του, η καρδιά του οποίου είναι το παλαιστινιακό. Και συνέχισε : «Η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Αναφαίρετα Δικαιώματα του Παλαιστινιακού Λαού και εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης πάντοτε δημιουργικά θα στηρίζει και θα υποστηρίζει την υπόθεση των Παλαιστινίων αδελφών μας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τον Πρόεδρο Mahmoud Abbas και την Παλαιστινιακή Αρχή για τη σταθερή και συνεπή στάση στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού, των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και εντός της Ισλαμικής Διάσκεψης αλλά και ευρύτερα στο χώρο των Αράβων εν γένει αλλά και διεθνώς». Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής κ. Mahmoud Abbas εξέφρασε την εκτίμησή του και τις ευχαριστίες του για την συνεχή, σταθερή και διαχρονική υποστήριξη της Κύπρου προς την Παλαιστινιακή υπόθεση και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τα αυτονόητα και αναμενόμενα ποτέ να μην μας ξαφνιάζουν… Σήμερα η Ελλάδα άρχισε να αντιλαμβάνεται ποιοι είναι οι πραγματικοί της φίλοι…. Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει….Και όσον αφορά τους Ισλαμιστές Παλαιστινίους πραιτωριανούς του Ερντογάν, στους οποίους ουκ ολίγες φορές η Ελλάδα συμπαραστάθηκε προστίθενται τα πιο κάτω δημοσιευθέντα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και επι τέλους ο Ελληνισμός να κρίνει και να πράττει ανάλογα και με την συμπεριφορά άσπονδων φίλων και «συμμάχων».

Οι λυκοφιλίες πλέον πρέπει άμεσα να διακοπούν με όποιους επίδοξους ολετήρες του Ελληνισμού..όποιοι και αν είναι αυτοί….

Αυτονόητα λοιπόν, τα πιο κάτω αποσπάσματα από δημοσιευθέντα αποκαλυπτικά άρθρα, που φανερώνουν τις σιαμαίες σχέσεις Μουσουλμάνων Παλαιστινίων και του νεοσουλτάνου οθωμανό σαλαφιστή σουννίτη Ερντογάν. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας…..

Ο 20χρονος Παλαιστίνιος Εμίν Σελίμ είπε ότι νιώθουν περήφανοι για τη στήριξη που παρέχει ο Πρόεδρος Ερντογάν στον παλαιστινιακό λαό και τη Γάζα.
«Αγαπάμε πάρα πολύ τον Ερντογάν λόγω της στάσης του για το Παλαιστινιακό. Τον εκτιμούμε. Εμείς και οι Τούρκοι είμαστε μια καρδιά ……. σημείωσε ο Σελίμ.

Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την πόλη της Ιερουσαλήμ δεν είναι κάποιος άραβας αρχηγός κράτους αλλά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου» Ερντογάν….Ο νέος ηγέτης της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας….Από τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Καζακστάν

Ενδεικτικό είναι ότι η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο με τίτλο «Ποδήλατα από τον πρόεδρο Ερντογάν για τα παιδιά στη Γάζα». Η φωτογραφία που συνόδευε το άρθρο έδειχνε παιδιά με καινούργια ποδήλατα να στέκονται μπροστά σε μια αφίσα που έδειχνε τον Ερντογάν να στέκεται ανάμεσα στην τουρκική και την παλαιστινιακή σημαία υπό τον τίτλο: «Ο ηγέτης του ισλαμικού κόσμου – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Η αφίσα εστάλη και στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έδωσε εντολή για αφισσοκόληση σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη…..

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Άγκυρα και Τεχεράνη εμφανίζονται ως προστάτιδες δυνάμεις των Παλαιστινίων. Και οι δύο έχουν συμφέροντα στην Εγγύς Ανατολή. Προς το παρόν η φήμη τους όμως στη περιοχή δεν είναι καλή.

Να τον χαίρεται τον φίλο του τον Ερντογάν ο πρόεδρος Τραμπ: Υποδέχθηκε με τιμές τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανιέ, πολιτικό αρχηγό της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς. Όπως είναι γνωστό, από το 1997 η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που διήρκεσε πάνω από μία ώρα στο Vahdettin Pavilion της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο. Την είδηση αναμετέδωσε η ιστοσελίδα ahval. Η συνάντηση ακολούθησε την ανακοίνωση την Τρίτη του πολυαναμενόμενου ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. Ήδη ο Ταγίπ Ερντογάν, «καρδιακός φίλος» του κ. Τραμπ το απέρριψε ως “απολύτως απαράδεκτο”.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούντ Αμπάς, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της Άγκυρας στην Παλαιστίνη μετά την ανακοίνωση του σχεδίου του κ. Τραμπ. Η ανακοίνωση του κ. Τραμπ, τον Δεκέμβριο του 2017, που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκάλεσε διπλωματική μάχη μεταξύ της Τουρκίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ…

Αυτά περί «φίλων» Παλαιστινίων, οι οποίοι κατά χιλιάδες φιλοξενούνται και συντηρούνται τόσο στην Κύπρο όσον και την Ελλάδα, οι οποίες αμφότερες και διπλωματική στήριξη προσφέρουν και ανθρωπιστικη βοήθεια, στην «φίλη» Παλαιστινιακή Αρχή….

Εν αναμονή και ανάλογα πράττουμε…. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου