Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2020

LIVE η Ώρα του Πρωθυπουργού: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Τσίπρα για την οικονομία


Ανέβηκαν οι τόνοι

Μητσοτάκης: Δεν πήρατε το μάθημά σας από την ετυμηγορία της κάλπης


Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».


Στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άρχισε την ομιλία του με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πήρε μία οικονομία σε ανάπτυξη και την οδήγησε σε ύφεση πριν εμφανιστεί η πανδημία του κορονοϊού.

«Πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες, η αποτυχία σας στην οικονομία, που είναι καθολική, προηγείται του κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά, βάζοντας στο στόχαστρό του και τα χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ μέσω της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι».

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν κάτι που δεν αναδείχθηκε από τα δεκάδες σάιτ μικρά και μεγάλα ανύπαρκτα ή υπαρκτά και ΜΜΕ που έχουν μπουκώσει σε κρατικό χρήμα σε αντίθεση με την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα «με τα λεφτά που έχετε δώσει σε κουμπάρους και παρακούμπαρους (…), σε κάτι περίεργους τύπους που τους δώσατε χρήμα για να σας λιβανίζουν».

Μητσοτάκης: Δεν πήρατε το μάθημά σας από την ετυμηγορία της κάλπης

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απέρριψε ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και έκανε λόγο για ανάπτυξη και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Εξακολουθείτε κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά, «σε κάθε εμφάνισή σας στη Βουλή, όταν κάνετε αναφορές στην οικονομία να παρουσιάζετε την κατάσταση, όπως την παραδώσατε, ιδιαιτέρως ωραιοποιημένη», για να προσθέσει: «Δεν έχετε απαντήσει ακόμα σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: αν τα πράγματα τον Ιούλιο του 2019 πήγαιναν τόσο καλά, γιατί χάσατε με σχεδόν 10 μονάδες. Και αν τα πράγματα πηγαίνουν σήμερα όσο άσχημα τα παρουσιάζετε, γιατί η εικόνα των μετρήσεων που αποτυπώνουν τον δείκτη αισιοδοξίας είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσιάζετε;».

«Φοβάμαι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, «ότι τα μαθήματα από την προηγούμενη διακυβέρνηση σας και από την ετυμηγορία της κάλπης δεν τα έχετε πάρει ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου