Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020

ΕΟΔΥ: 19 νέα κρούσματα, κανένα εισαγόμενο – 194 παρέμειναν οι θάνατοι




Από τους 194 θανάτους οι 63 (32.5%) αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι 131 άνδρες


Μειώθηκαν αισθητά τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ καθώς καταγράφηκαν 19 εκ των οποίων κανένα δεν είναι εισαγόμενο, δηλαδή δεν υπήρξε κάποιο που να εντοπίστηκε στις πύλες εισόδου στη χώρα. Ίδιος παρέμεινε και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας από κορονοϊό (194).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.983, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα 1.088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Μία είναι γυναίκα (8.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τους 194 θανάτους οι 63 (32.5%) αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι 131 άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 19 κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

Τρία εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων, ένα κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ανακουφιστικά τα μηνύματα για τις πτήσεις από τη Βρετανία – Αρνητικά τα πρώτα 2.803 τεστ

Θετικά είναι τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ για εντοπισμό θετικών δειγμάτων κορονοϊού, τα οποία έγιναν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες πτήσεων που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας. Στις 16 Ιουλίου έγιναν 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ, περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.

Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Ιχνηλατήθηκαν οι επαφές τους και έχουν απομονωθεί.

Τα μαζικά τεστ στις πτήσεις από τη Βρετανία συνεχίζονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου