Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Ρεζιλίκι τριών υπουργών...





...σε επιτροπή της ευρωβουλής.

Μια είδηση που δεν θα παίξουν τα φιλοκυβερνητικά σάιτ...

Μία από τις ειδήσεις που δεν πρόκειται να ακούσετε στα ΜΜΕ που μοιράστηκαν τη μερίδα του λέοντος των 20 εκατ. Πέτσα, είναι το γεγονός ότι...

χθες Δευτέρα τρεις Έλληνες υπουργοί εξετάστηκαν ενώπιον της Eπιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τα πεπραγμένα της χώρας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορά της και τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις, πραγματικά πυρά, πολιτοφυλακές και θανάτους.

Επρόκειτο για τον υπουργό Προ.Πο. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον αναπληρωτή του Γιώργο Κουμουτσάκο. Οι τρεις υπουργοί στις εναρκτήριες τοποθετήσεις τους, με τη βοήθεια και της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ, επανέλαβαν τις αιτιάσεις τους περί «διασφάλισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», και αυτοεκθειάστηκαν αγνοώντας ουσιαστικά τους συγκεκριμένους λόγους και τις καταγγελίες που τους έφεραν ενώπιον της επιτροπής.

Μόνο η κα Βόζεμπεργκ, στην τοποθέτησή της – που υποτίθεται θα έπρεπε να είναι εξεταστική των θέσεων που εξέφρασαν οι τρεις υπουργοί, και όχι απλά υποστηρικτική όπως στην πραγματικότητα ήταν – επανέλαβε τα όσα ακούγονται από κυβερνητικά χείλη στο εσωτερικό της χώρας περί τουρκικής προπαγάνδας και fake news σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για βία και θανάτους.

Οι τοποθετήσεις των Ελλήνων υπουργών προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των ευρωβουλευτών της Επιτροπής LIBE που δεν ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τον Ισπανό Ρουίζ Ντεβέσα να μιλά για «τρόπο ομιλίας που ταιριάζει περισσότερο σε ακροδεξιούς παρά κεντροδεξιούς» και τις Ολλανδές Σόφι Ιν τ’Βελντ και Τίνεκε Στρικ να μιλούν για αδυναμία των ελληνικών αρχών αλλά και της ίδιας της Κομισιόν να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι «ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» στα ελληνικά σύνορα...
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου