Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020

Δεν διαγράφεις έναν Παπανδρέου...





Εκτός κι αν πέσεις στην παγίδα...
Tα μηνύματα χθες το βράδυ από την Χαριλάου Τρικούπη ήταν οργισμένα έως πολεμικά. Η πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι την Κοινοβουλευτική Ομάδα «με θέμα τα όσα συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική διαδικασία», οι πλέον «θερμοί» εξαπέλυαν μύδρους κατά Καστανίδη στον οποίο...
χρέωναν ότι αθέτησε την δέσμευσή του να συνταχθεί με την πλειοψηφία παρά τις διαφωνίες του επί του νομοσχεδίου, ενώ υπήρξαν διαρροές ακόμη και για εισηγήσεις διαγραφής του Γιώργου Παπανδρέου.

Για προφανείς λόγους, ήταν διαρροές που κινούντο μάλλον – και μόνον - στην σφαίρα του επιθυμητού. «Δεν διαγράφεις τον πρώην πρωθυπουργό, και πολύ περισσότερο δεν διαγράφεις έναν Παπανδρέου. Πόσο μάλλον όταν σώζει την συνείδηση της παράταξης», ήταν το εύγλωττο σχόλιο παλαιού, και ψύχραιμου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι πια εάν απλώς μπορούν να συνυπάρξουν Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου – το ζητούμενο είναι εάν και πως μπορεί να υπάρξει πια το Κίνημα Αλλαγής ως πολιτική οντότητα ανάμεσα στο σκληρό δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ, η επιλογή της Φώφης Γεννηματά να στηρίξει, έστω και μετά πιέσεων για βελτιώσεις, τον νόμο -γύψο για τις διαδηλώσεις αποδείχθηκε η μεγάλη παγίδα. Επιχειρώντας να συγκρατήσει τα δεξιόστροφα στελέχη του κόμματος που φλερτάρουν με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έριξε νερό στον μύλο της κυβέρνησης: Υπηρέτησε πλήρως τον στόχο του πρωθυπουργού να αποσπάσει την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να μην μείνει μόνος – μαζί με το κόμμα Βελόπουλου – σε ένα σκληρό νομοθέτημα που αγγίζει τον πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου