Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2020

Πώς η ΕΛΑΣ έχασε τον Χρήστο Παππά ενώ ήταν στα «5-6 μέτρα κοντά» (video)






ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Άλλη μία «μαύρη σελίδα» γράφτηκε για την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, καθώς κατάφεραν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να χάσουν μέσα από τα χέρια τους τον Χρήστο Παππά, την ώρα που όλη η Ελλάδα ήταν εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου.

Δηλαδή, ενώ άπαντες ξέραμε ότι από μέρα σε μέρα η δίκη φτάνει στο τέλος της και το πιθανότερο σενάριο ήταν η ηγετική ομάδα να πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, οι Αρχές έχασαν τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Και λέμε έχασαν γιατί προφανώς βρισκόταν υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας, όπως άλλωστε είχε παραδεχθεί και ο Σταύρος Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ. «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το που θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο», έλεγε χαρακτηριστικά και γελούσε όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν υπάρχει περίπτωση κάποιος εξ αυτών να διαφύγει. «Ούτε μια στο τρισεκατομμύριο» υπογράμμιζε.



Την Παρασκευή ο ίδιος ο Σταύρος Μπαλάσκας, πολύ πιο σοβαρός στον τόνο του, μίλησε για κενό στην επιχείρηση που στήθηκε. «Η επιχείρηση που στήθηκε ενδεχομένως να είχε κάποιο μικρό κενό. Προσωπικά εκπροσωπώ τους αστυνομικούς και δεν καλύπτω τίποτα και κανέναν, όταν κάνει κάποιος λάθος πρέπει να το πληρώσει. Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες», είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

Παραδέχθηκε δε, πως οι αστυνομικοί που έπρεπε να τον παρακολουθούν, είχαν επιφορτιστεί με τον ρόλο αυτό μέρες πριν την αναζήτησή του. Είπε πάντως πως δεν μπορεί να γνωρίζει επιχειρησιακές λεπτομέρειες «που δεν μπορούν να απασχολούν τον συνδικαλιστικό τομέα».

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο καθένας έχει την ευθύνη του», συνέχισε ο ίδιος σχολιάζοντας το επιχειρησιακό φιάσκο των τελευταίων ωρών.


Τελευταία φορά εμφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου στο ΑΤ Παπάγου

Η τελευταία φορά που ο Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε σε Αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί σύμφωνα με τις οποίες είχε την υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου.

Έκτοτε και ειδικότερα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν και έγινε γνωστή η απόφαση περί εγκληματικής οργάνωσης, αγνοείται.

Η Εισαγγελέας έλεγε ότι οι καταδικασθέντες «δεν είναι ύποπτοι φυγής»

Μόλις μερικές ώρες χρειάστηκαν για να αποδειχθεί πόσο λάθος ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία επιχειρηματολογώντας σχετικά με την ανασταλτικότητα των ποινών οι καταδισθέντες δεν κρίνονταν κατά το σκεπτικό της ως «ύποπτοι διαφυγής».

«Δεν προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για διαφυγή τους και επομένως δεν είναι ύποπτοι φυγής. Είναι, είτε οι ίδιοι παρόντες στο δικαστήριο είτε εκπροσωπούμενοι νομίμως» έλεγε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της, στις 19 Οκτωβρίου, προσθέτοντας πως είχαν τηρήσει τους περιοριστικούς τους όρους.


Ο Παππάς είχε εξαφανιστεί και το 2012

Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί – για μερικές ώρες – και το 2013, μετά τα εντάλματα σύλληψης που είχαν βγει εις βάρος του ίδιου και αρκετών ακόμα ηγετικών στελεχών της ΧΑ. Τότε ο υπ’ αριθμόν 2 της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο μοναδικός που δεν είχε εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική και εμφανίστηκε μόνος του, πηγαίνοντας με ταξί, στη ΓΑΔΑ. Κοινώς, ο Χρήστος Παππάς είχε δώσει περαιτέρω δείγματα γραφής για την τακτική που ενδεχομένως θα επέλεγε να ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου