Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020

Η Τουρκια και το μέλλον


Η Τουρκία αυτό το συνονθύλευμα φυλών και διαφόρων εθνικοτήτων που απέμεινε μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,κομπάζει , βρυχάται και σπέρνει τον όλεθρο στον Καύκασο,στη Μεσόγειο,Β.Αφρική και τον Κόλπο.

Το νέο της κατόρθωμα η επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ,στη φίλη και αδελφή χώρα Αρμενία .Η Τουρκία γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,έχοντας ποτίσει πρώτα τα χώματα της με το αθώο αίμα Ελλήνων ,Αρμενίων ,Ασσύριων.

Tο αίμα αυτό μας ενώνει καθώς και οι μνήμες μας ,τα δάκρυα των παππούδων και γιαγιάδων μας, για αυτά που έζησαν και άφησαν πίσω . Η Τουρκία είναι μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα,ένα σκορποχώρι διαφόρων βάρβαρων φυλών και άλλων εθνικοτήτων που εξαναγκάστηκαν να ζουν ενωμένοι υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Όσα χρόνια και αν πέρασαν παρά τη πλύση εγκεφάλου και τρομοκρατία που υπέστησαν οι εθνικότητες αυτές,η ομοιογένεια της Τουρκίας δεν επετεύχθη ποτέ.Αυτό ακριβώς είναι η αχίλλειος πτέρνα της, το βασικό στοιχείο στο οποίο ποντάρουν οι χώρες που βρίσκονται απέναντι της ,οι οποίες είναι πολλές και πρόθυμες να συμμαχήσουν για να τελειώσουν τον Σουλτάνο.

Η Τουρκία αυτή η χώρα τρομοκράτης επιτίθεται ανεξέλεγκτα και σε πολλά μέτωπα γιατί αρχίζει και συνειδητοποιεί τι έρχεται, η Σαουδική Αραβία μποϋκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα , οι χώρες του Κόλπου πλην του Κατάρ θεωρούν τον Ερντογάν έναν μη αξιόπιστο συνομιλητή,όλα δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε ένα διεθνές πρόβλημα και κάποιοι φαίνεται ότι έχουν συγκεκριμένα σχέδια για αυτήν.Θα έρθει η ώρα που η Τουρκία έτσι όπως λειτουργεί θα χάσει και τους πιο θερμούς και παραδοσιακούς της συμμάχους.

Τα σχέδια του διαμελισμού της ακούγονται πολύ καιρό τώρα και ο Ερντογάν κάνει ότι καλύτερο μπορεί ,σπρώχνοντας προς την κατεύθυνση αυτή.Δυστυχώς όμως ο διαμελισμός της περνάει από την Ελλάδα μας.

Από επιστολή αναγνώστη του Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου