Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2020

Τσακαλώτος - Αχτσιόγλου διαψεύδουν την «Καθημερινή»...

 












...για τα περί επιφυλάξεων στην πρόταση μομφής...
Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τα περί επιφυλάξεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου αναφορικά με το χρόνο κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών για να αποσυρθεί το πτωχευτικό νομοσχέδιο, διαψεύδουν κατηγορηματικά οι πρώην υπουργοί κατηγορώντας την εφημερίδα για κυβερνητική προπαγάνδα. 

 Το δημοσίευμα με... τίτλο «Αστερίσκοι» από Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο, που έγινε και «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο της «Κ», υποστηρίζει, επικαλούμενο πηγές, ότι οι δύο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου εμφανίστηκαν σκεπτικοί «ως προς την επιλογή του timing και αν ενδεχομένως κάποια άλλη στιγμή ή ένα άλλο νομοσχέδιο θα προσφερόταν για ακόμα πιο μεγάλη επίθεση προς την κυβέρνηση».

Ωστόσο, σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «καμία απόσταση και κανένας αστερίσκος δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -όσο "δημιουργική" και αν είναι η φαντασία των υπευθύνων για το σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής"-, μόνο απόλυτη συμφωνία για την ανάγκη να μπει φραγμός στην εκποίηση της περιουσίας των πολιτών για χάρη των τραπεζών. Αυτή την ανάγκη υπηρετεί και η πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών».


«Αντιλαμβανόμαστε το άγχος της "Καθημερινής" να υποβαθμίσει την πρόταση μομφής ενάντια στις ανεξέλεγκτες πτωχεύσεις και την καθολική και οριζόντια άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, επειδή φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη. Εξαιτίας αυτού του άγχους, όμως, δεν μπορεί να καταφεύγει σε παντελώς ανυπόστατα δημοσιεύματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και σημειώνουν πως «αν η "Καθημερινή" είχε ασχοληθεί με το περιεχόμενο του πτωχευτικού, ίσως ήταν πιο σοβαρή και δεν προχωρούσε σε δημοσιεύματα που την εκθέτουν, μόνο και μόνο για να στηρίξει την κυβερνητική προπαγάνδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου