Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» την ίδια ημέρα με τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο και τον μάγο της μπάλας, Τζορτζ Μπεστ





Σημαδιακή ημερομηνία


Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία που στιγματίστηκε με τον θάνατο μεγάλων ανδρών. Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος των γηπέδων, Ντιέγκο Μαραντόνα, σκορπώντας θλίψη σε όλο τον κόσμο, πριν τέσσερα χρόνια σαν σήμερα «έφυγε» ο Φιντέλ Κάστρο και πριν 15 ένας άλλος μάγος του ποδοσφαίρου, ο Τζορτζ Μπεστ.

Σημαδιακό; Ο Φιντέλ Κάστρο μία απ’ τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα, που «έφυγε» στα 90 του χρόνια, ήταν επιστήθιος φίλος επί χρόνια του Μαραντόνα.

Μάλιστα το 2000 όταν ακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, έζησε στην Κούβα μέχρι το 2005, όπου συχνά περνούσε χρόνο με τον Φιντέλ Κάστρο. Είχε ένα τατουάζ του κουβανού ηγέτη στο πόδι του και ένα του επαναστάτη συμπατριώτη του Τσε στο χέρι του.

Πάντως, την 25η Νοεμβρίου μοιάζει σαν να την έχει βάλει… σημάδι η ποδοσφαιρική μοίρα για να παίρνει απ’ τη ζωή τα σπουδαιότερα «τέκνα» της. Και αυτό γιατί ο βορειοϊρλανδός  Τζορτζ Μπεστ, ήταν ένας απ’ τους σπουδαιότερους επιθετικούς όλων των εποχών, ενώ έχασε τη ζωή του στα 59 του, έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας, ως απόρροια καταχρήσεων αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου