Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

Μήνυμα… Μπογδάνου σε Χρυσοχοΐδη: Οι νόμοι εξαιρούν το ΠΑΜΕ;





Με ερώτησή του ο βουλευτής Α' Αθήνας ζητά από τον υπουργό προστασίας του πολίτη, να μάθει γιατί δεν συνελήφθησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που έκαναν συγκέντρωση στις 26 Νοεμβρίου...


Με την κοινοβουλευτική διαδικασία της ερώτησης, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ζητά να μάθει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γιατί στις 26 Νοεμβρίου, μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή δεν συνελήφθησαν για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ημέρα που έγιναν συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει πλήθος εργατικών σωματείων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα τους η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, το ΕΚΑ και η ΠΟΕΔΗΝ. Με σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες να φορούν μάσκες.

Ζητά επίσης να ενημερωθεί για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν, αν τους επιβλήθηκαν, και ποιες ήταν οι εντολές προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ο κ. Μπογδάνος ρωτά επίσης γιατί «μέλη του προσκείμενου στο ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, εξαιρέθηκαν από τους νόμους και τους κανόνες που δεσμεύουν τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες και ευρισκομένους στη χώρα;».

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του βουλευτή:

«Χθες, 26 Νοεμβρίου 2020, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, 200 περίπου άτομα, στην πλειονότητά τους μέλη του ΠΑΜΕ και με αφορμή την χθεσινή απεργία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως την πλατεία Ομονοίας.

Νωρίτερα, περίπου 20 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με σημαίες και πανό πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, τουλάχιστον 50 μέλη του ΠΑΜΕ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά απέκλεισαν την είσοδο και απαγόρευσαν στους περίπου δυόμιση χιλιάδες εργαζόμενους να προσέλθουν στη δουλειά τους». Υπο αυτά τα δεδομένα ρωτά την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Για ποιο λόγο χθες, χωρίς να συντρέχουν λόγοι σεβασμού ιστορικής επετείου, όπως στις 17 Νοεμβρίου οπότε και επετράπησαν τρεις «πολιτικές συγκεντρώσεις», τα μέλη του προσκείμενου στο ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, εξαιρέθηκαν από τους νόμους και τους κανόνες που δεσμεύουν τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες και ευρισκομένους στη χώρα;

Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη χθεσινή καταστρατήγηση της ισονομίας και της νομοκρατίας, αλλά και την έκθεση της δημόσιας υγείας σε σοβαρότατο κίνδυνο στο κέντρο της Αθήνας και αλλού;

Ποιοι είναι οι κατά νόμο υπεύθυνοι των χθεσινών εκδηλώσεων και για ποιο λόγο οι παριστάμενοι δεν συνελήφθησαν, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τις κατά το νόμο προβλεπόμενες κατηγορίες πλημμελήματος με ενδεχόμενο κακούργημα βάσει των πράξεών τους;

Πόσα πρόστιμα covid επιβλήθηκαν στους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις;

Ποιες εντολές είχαν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στα σημεία των κινητοποιήσεων και ποιος έλεγχος προβλέπεται για την ενδεχόμενη μη τήρηση τους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου