Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020

Άμεση απάντηση Τζιτζικώστα με … “ταβανόπροκες” κατά Μητσοτάκη: Άνοιγμα συνόρων – Πανεπιστημίων και μη επαρκή τεστ φταίνε για την έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη (vid)





Αυτό που κυριώς συνετέλεσε στην έξαρση της πανδημίας είπε ότι “είναι πρώτον το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, γιατί μην ξεχνάτε η Θεσσαλονίκη είναι μια φοιτητούπολη, έχουμε 150.000 φοιτητές. Είχαν έρθει στην πόλη μας περίπου το 30%, στην πόλη βρίσκονταν περίπου 40.000 φοιτητές στις αρχές Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό συνετέλεσε στην έξαρση. Το δεύτερο...είναι το γεγονός ότι λόγω των αγροτικών εργασιών, των γεωργικών εργασιών, είχαμε εργάτες γης οι οποίοι ήρθανε, δυστυχώς ήρθανε ανεξέλεγκτα στην χώρα απο απόψη υγειονομική, δεν έγιναν επαρκή τεστ και τρίτος λόγος έχει να κάνει με τον καιρό. Ειδατε η κακή εικόνα της χώρας ξεκίνησε από την Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει σιγά σιγά προς τα κάτω”

Δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια ο Περιφερειάρχης στην αήθη επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όταν μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο, επέρριψε εμμέσως τις ευθύνες για το επιδημιολογικό και ανθρωπιστικό ναυάγιο της πόλης στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες ( Τζιτζικώστα-Ζέρβα ) αλλα και στην Επιτροπή .

Τους φόβους του για ένα νέο τρίτο κύμα του κορονοϊού εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προτείνοντας τα σχολεία να μην ανοίξουν εντός του Δεκεμβρίου, αλλά μετά τη γιορτή των Φώτων. Ενόψει της εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών λοιμωξιολόγων, ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να συζητάμε σε καμία περίπτωση για άρση του lockdown, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ακόμη και να σταματήσει η διάδοση του κορονοϊού, το σύστημα Υγείας είναι φορτισμένο και τα νοσοκομεία γεμάτα. Εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζονται αρκετές μέρες μέχρι να ισορροπήσουν, να μην χαλαρώσουμε και να είμαστε προσεκτικοί . Δεν είναι σοβαρή η συζήτηση για άνοιγμα αυτή την στιγμή τόνισε, και πρέπει να κοιτάμε πως θα προστατευτούμε. Ο κίνδυνος αν ανοίξουμε είναι πολύ μεγάλος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Πηγή: flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου