Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020

Από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μοίρασε τρόφιμα η ΠτΔ





Συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά

Για την παραμονή των Χριστουγέννων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αντάλλαξε ευχές και άκουσε διαδικτυακά τα κάλαντα από μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου ..Down Ελλάδος, από παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου, από εθελοντές εφήβους πρόσφυγες κι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από παιδιά δημοτικών σχολείων και του εκκλησιαστικού γυμνασίου Ξάνθης.



Τα ιδιαίτερα κάλαντα του 2020 άκουσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε επίσης την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», συνομίλησε με τους εθελοντές και τον υπεύθυνό της, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά.



Τι είναι ο «άλλος άνθρωπος»

Η κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Μέσω της «κοινωνικής κουζίνας» μαγειρεύεται φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας τις ανάγκες χιλιάδων Αθηναίων.

Η δράση έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει στηριχτεί από παρόμοιες ομάδες του εξωτερικού. Από το 2015 λειτουργεί χώρος 230 τ.μ. στο Μεταξουργείο ως αποθήκη για τρόφιμα και Κέντρο Ημέρας.





«Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν.

Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.

Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, ότι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο, (30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου