Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020

Κυπριακά Κάλαντα απ’ όλες τις γωνιές της ελεύθερης Κύπρου (βίντεο)


 

Ένα βίντεο με τα κυπριακά Κάλαντα έφτιαξαν με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, μαθητές δημοτικών σχολείων της Κύπρου. 

Τη φετινή χρονιά, η ανάγκη προστασίας από την πανδημία του COVID-19 επέφερε σοβαρούς περιορισμούς στη διεξαγωγή των μουσικών δραστηριοτήτων και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο καιρός όμως μύριζε Χριστούγεννα και θελήσαμε να ακούσουμε και φέτος τα κάλαντα, μ’ εκείνη τη μοναδική μαγεία που αναδύεται απ’ τις παιδικές φωνές και με το καθαρό φως απ’ τις ματιές των παιδιών! Θελήσαμε να μοιραστούμε τη χαρά και τη συγκίνηση των κυπριακών παραδοσιακών καλάντων των Χριστουγέννων με ένα ευρύ κοινό. Θελήσαμε να στείλουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας σε όλα τα παιδιά των σχολείων μας που φέτος στερούνται τις χορωδίες, τις ορχήστρες, τα κάλαντα!

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του: “Έτσι, καλέσαμε παιδιά και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μουσική από δέκα διαφορετικά σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, να ερμηνεύσουν τα Κυπριακά Κάλαντα των Χριστουγέννων, αναλαμβάνοντας διαφορετικούς μουσικούς ρόλους. Οι συμμετοχές ενώθηκαν σε ένα πολυπρόσωπο παιδικό παζλ και έδωσαν μια συγκινητική, άρτια και καλαίσθητη μουσική δημιουργία που καταγράφηκε σε video clip. Με την αποστολή του βίντεο σε όλα τα σχολεία, ελπίζουμε να μεταφέρουμε λίγη απ’ τη χαρά και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων στα παιδιά και στο προσωπικό.”

Στην παραγωγή συμμετέχουν είκοσι επτά παιδιά από τα πιο κάτω σχολεία:

Σχολή Κωφών, Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης (Κ.Β), Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών (Κ.Β), ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού-Λανίτειο (Κ.Β), Δημοτικό Σχολείο Ζήνων Λάρνακας, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, Γ’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου – Πεύκιος Γεωργιάδης, Β’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

Δίδαξαν οι εκπαιδευτικοί: Αθηνά Νεοφύτου, Θέκλα Ελευθερίου, Κωνσταντία Μιχαηλίδου, Αχιλλέας Τσαγγαρίδης, Νίκος Βήχας, Ζαχαρίας Βανέζης, Μαρία Κάσινου, Σωτηρούλα Παπαμιχαήλ Λοΐζου, Νέαρχος Νεάρχου.Την όλη προσπάθεια συντόνισε και επιμελήθηκε η Επιθεωρήτρια Μουσικής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δώρα Θεοδώρου Κωνσταντίνου.

Τραγουδούμε λοιπόν: «Χρόνια πολλά να ζήσετε, να ’στε ευτυχισμένοι, τζιαι στο κορμίν τζιαι στην ψυσιήν, να ’ σαστεν πλουτισμένοι»! 

Euronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου