Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Κορονοϊός: Επιβεβαιώνει ο ΕΜΑ παραβίαση δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer – Τι ανακοινώθηκε (video)





Τι έκανε γνωστό ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σεισμό


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαίωσε την Παρασκευή (11/12) παραβίαση δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες, προσθέτοντας παράλληλα πως υπήρξε παράνομη πρόσβαση σε έναν περιορισμένο αριθμό εγγράφων τρίτων μερών.

Ο ΕΜΑ δεν είχε δώσει λεπτομέρειες την Τετάρτη (09/12), όταν γνωστοποίησε την κυβερνοεπίθεση, αλλά οι «Pfizer/BioNTech» ανέφεραν ότι έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19 «αποκτήθηκαν παρανόμως». Είδηση που προκάλεσε σεισμό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε την Παρασκευή (11/12) ότι «εμπλεκόμενες εταιρείες» ενημερώθηκαν, χωρίς να τις κατονομάσει, και πως η παραβίαση δεν επηρέασε τις λειτουργίες του Οργανισμού ή τα χρονοδιαγράμματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την έγκριση των εμβολίων και των θεραπειών της Covid-19.



Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή δήλωση οι «Pfizer/BioNTech» επιβεβαίωσαν πρώτες την επίθεση, αλλά και το ότι οι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν κάποια έγγραφα. Επίσης δηλώνουν πως αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες από τον EMA, αλλά, σύμφωνα με όσα είπαν, ο Οργανισμός τις διαβεβαίωσε «ότι η κυβερνοεπίθεση δε θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου». Δε θεωρούν, πάντως, πως προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν υποκλαπεί…

«Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19. Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε αν προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες.


Όσο για το αν έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο της «Moderna» έχουν παραβιαστεί, πληροφορίες δεν υπάρχουν. Επιπρόσθετα, δεν έχει ξεκαθαρίσει – τουλάχιστον προς το παρόν – το πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος ήταν υπεύθυνος ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.


Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (03/12) έγινε γνωστό ότι χάκερς, που πιθανότατα δρουν για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης, επιτέθηκαν σε οργανισμούς και εταιρείες που εμπλέκονται στη λεγόμενη «ψυχρή αλυσίδα». Μιλάμε για τη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίωνΑυτό ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία «IBM»…

«Τα εμβόλια πιθανόν να γίνουν στόχος των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος», είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη (02/12) η «Interpol», κάνοντας λόγο για επιθέσεις τόσο φυσικές, όσο και online… Και έπεσε μέσα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου