Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Γεννηματά στον Μητσοτάκη: “Ναι στα 12 νμ αλλά φέρτε μας χρονοδιάγραμμα για επέκταση στα 12νμ νότια και ανατολικά της Κρήτης” ΒΙΝΤΕΟ





«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα το ψηφίσει. Παράλληλα, αναφερόμενη στη σημερινή ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είπε ότι μετά εισβολή στο Καπιτώλιο, «η σημερινή μέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία», χαρακτηρίζοντας νίκη της δημοκρατίας στις ΗΠΑ ως νίκη σε όσους πιστεύουν στις αρχές της και...εκφράζοντας την ελπίδα να ανοίξει μια νέα σελίδα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «η συγκυρία το απαιτεί για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας. Η απόφαση αυτή θα έπρεπε να συνοδεύεται από επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης. Η μη επέκταση δημιουργεί προβλήματα, τώρα που ξεκινούν οι διερευνητικές».

Όπως είπε, είναι «ευθύνη του πρωθυπουργού να μας εξηγήσει γιατί δεν θα ψηφίσουμε την επέκταση αυτή. Να μας πει ο κ. Μητσοτάκης αν είναι στο σχεδιασμό του και να μας δώσει χρονοδιάγραμμα».

Ακόμη, η αναφέρθηκε στις τουρκικές διεκδικήσεις, λέγοντας πως χρειάζεται αποτελεσματική πολιτική αποτροπής της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής.

«Είναι αδιανόητο να ειναι ανακλαστικές οι αντιδράσεις στις τουρκικές δράσεις», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας αναθεωρημένη γραμμή, την οποία η κυβέρνηση ανέλαβε, κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κατ’επανάληψη.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, «είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση πορευθεί με διακριτές κόκκινες γραμμές και να μην επιτρέψει τετελεσμένα από την πλευρά της Τουρκίας».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, εφόσον σταματήσει κάθε πρόκληση από την τουρκική πλευρά».

«Μόνο όταν υπάρχει αρραγές μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει σιγουριά και αυτοπεποίθηση» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Δείτε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου