Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2021

Οργή στην Κοζάνη: Από τον Νοέμβρη του 2020 τα 38 από τα 53 χθεσινά κρούσματα κορονοϊού


Οργισμένοι είναι αυτοδιοικητικοί και υγειονομικοί φορείς με τον κεντρικό ΕΟΔΥ στην Αθήνα, ο οποίος χθες δήλωσε ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ΠΕ Κοζάνης από τις 12 Νοεμβρίου 2020, δύο μήνες αργότερα

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του «Χ» τα κρούσματα αυτά καταχωρήθηκαν προχθές, Δευτέρα, από τον Νοέμβρη και χθες προστέθηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων της ΠΕ Κοζάνης που ανέρχονται σε 15. Αναλυτικά τα χθεσινά κρούσματα ήταν δύο στη Σιάτιστα, επτά στην Κοζάνη και τέσσερα στην Πτολεμαΐδα.

Σε αυτά, όμως, προστέθηκαν ως… δια μαγείας ακόμη 38 κρούσματα, τα οποία προέρχονται από τον Δήμο Εορδαίας και αντί να δηλωθούν στις 12 Νοεμβρίου, δηλώθηκαν προχθές.

Πρόκειται πραγματικά για μια εξέλιξη που εξόργισε αυτοδιοικητικούς και φορείς και βέβαια τους πολίτες, οι οποίοι από τον Οκτώβριο ζουν σε ένα lockdown διαρκείας, Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη νομοθεσία υπάρχουν ποινικές ευθύνες αν υπάρξει καθυστέρηση δήλωσης κρουσμάτων άνω των 24 ωρών!

Να σημειωθεί, ακόμα, πως χθες, στο δελτίο ειδήσεων του Top Channel η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δικαιολόγησε τον «αυξημένο» αριθμό κρουσμάτων ως αιτία του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στην περιοχή…

Πηγή: xronos-kozanis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου