Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Κραυγή αγωνίας από 35.000 ιδιοκτήτες ταξί





Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι περίπου 35.000 ιδιοκτήτες ταξί και αγοραίων όλης της χώρας, ζητώντας από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους, τα οποία έχουν οξυνθεί λόγω και της πανδημίας, επηρεάζοντας δραματικά τη επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Μεταφορών, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξης, κάνει λόγο για «κατάφωρες αδικίες στον κλάδο του ταξί, που πλήττεται από σειρά μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωναϊού».


Στην επιστολή σημειώνονται, μεταξύ άλλων, ότι: Από την αρχή της πανδημίας οι ιδιοκτήτες ταξί έλαβαν μόνο μια εφάπαξ επιδότηση. Την επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου την έλαβαν μόλις τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες. Εξακολουθεί να ισχύει ακόμη το- άδικο κατά τους ίδιους-μέτρο για έναν πελάτη ανά ταξί, υποχρεώνοντας μερίδα ανθρώπων που ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι, να χρησιμοποιούν διαφορετικά ταξί.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ ζητά:
Να υπάρξει και για τα μέλη της οικονομική ενίσχυση, ανάλογη με αυτές των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων, του ΟΑΣΑ, των ακτοπλοϊκών γραμμών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αεροπορικών εταιρειών.
Την ένταξη των ταξί στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με υπολογισμό της μείωσης μόνο των εσόδων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
Την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, ώστε να επιτραπεί στα ταξί η μεταφορά δύο ατόμων της ίδιας οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου