Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2021

Συνελήφθη ο οδηγός του Μιχαλολιάκου καταζητούμενος για την επίθεση στη «Φαβέλα»




Συνελήφθη σήμερα Πέμπτη από την κρατική ασφάλεια στο Πόρτο Ράφτη ο Σωτήρης Τζεβελέκος, πρώην πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου.





Πρόκειται για τον Σωτήρη Δεβελέκο για τον οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης


Ο φυγόδικος χρυσαυγίτης Σωτήρης Δεβελέκος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (14/1) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Ήταν καταζητούμενος για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» του Πειραιά, τον Φεβρουάριο του 2018, όπου είχε τραυματιστεί η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.



Ο Σωτήρης Δεβελέκος δεν είχε απολογηθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης και ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πέντε ατόμων και για εμπρησμό.Ο Σωτήρης Δεβελέκος μπροστά στο κάδρο του Αρχηγού

Ο Δεβελέκος, του οποίου δακτυλικό αποτύπωμα εντοπίστηκε στη «Φαβέλα» σε κράνος των δραστών, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, είχε διατελέσει πυρηνάρχης του Πειραιά και βρισκόταν πολύ κοντά στον Μιχαλολιάκο ως στενός συνεργάτης του και «σωματοφύλακάς» του.

Συμμετείχε σε συνομιλίες με τον Λαγό σχετικά με τις επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ενώ εμφανιζόταν σε τηλεφωνικές συνομιλίες να βρίζει χυδαία τον Παύλο Φύσσα δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

«Η επίθεση στον χώρο ήταν απρόκλητη και δολοφονική, ενώ ακολουθεί τον τρόπο των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Κράτησε λιγότερο από δύο λεπτά ενώ στρεφόταν και εναντίον του κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” που τον Σεπτέμβρη συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις που είχαν γίνει στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με συζητήσεις», είχε καταγγείλει και η Χρύσα Παπαδοπούλου, μια εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου