Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Κυβέρνηση και επιστήμονες βγάζουν τα… χιονοπέδιλα από τον Άδωνι




Κυβερνητικές πηγές αλλά και καθηγητές της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων βγάζουν τα… χιονοπέδιλα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χθες βάλθηκε να μας προϊδεάσει ότι ένα από τα κομβικά ζητήματα της οικονομίας έιναι το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων «εδώ και τώρα».

Χθες συγκεκριμένα κυβερνητική πηγή που επικαλέστηκε η «Καθημερινή», φέρεται να δήλωσε ότι.. «δεν υπάρχει ακόμα καμία σκέψη για περαιτέρω άρση των περιορισμών πριν δούμε το πώς θα εξελιχθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Ήταν μια απέλπιδα κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις αν δε φανούν οι επιδημιολογικές επιπτώσεις από το άνοιγμα στο λιανεμπόριο.

Το δεύτερο «χτύπημα» στον υπουργό Ανάπτυξης ήρθε σήμερα από τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα.


«Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» υποστήριξε, φουντώνοντας τα σχετικά σενάρια περί άρσης μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου