Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2021

Ο Τέλλογλου αποδομεί τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη για τα εμβόλια


 

Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε μία ανάλυση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφορικά με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ισχυρισμοί που διαψεύστηκαν τόσο από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, όσο και για τον υπεύθυνο του προγράμματος εμβολιασμό, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Δείτε τι έγραψε:

Μιλώντας χθες στον Αντέννα ο Π/Θ είπε ότι η χώρα θα πάρει το πρώτο τρίμηνο περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με αποτέλσμα να είναιν σε θέση να εμβολιάσει 2 εκατομμύριοα ανθρώπους. Αυτό θα συμβεί μόνο αν η ΕΕ εγκρίνει μέσω του ΕΜΑ επιπλέον εμβόλια αυτών που έχει εγκρίνει σήμερα διότι σύμφωνα με τα νούμερα που έδωσε προχθές στη δημοσιότητα ο κ Μάριος Θεμιστοκλέους , υπεύθυνος για τον εμβολιασμό τα νούμερα είναι:

“Η Ελλάδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει από την Pfizer 427.050 δόσεις. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 362.700 δόσεις και τον Μάρτιο θα παραλάβει άλλες 558.675 δόσεις. Σύνολο από την εταιρεία Pfizer θα μας παραδοθούν 1.348.425 ως το τέλος Μαρτίου.

Αυτός ο αριθμός είναι ελαφρά αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες ανακοινώσεις. Σε αυτές υπάρχει περίπτωση να προστεθούν και άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, μετά την έγκριση της Moderna αναμένεται να μας παραδοθούν 20.000 δόσεις εντός του Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο θα μας παραδοθούν άλλες 115.000 δόσεις και τον Μάρτιο 105.000 δόσεις εμβολίων. Οι συνολικές παραδόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο είναι 240.000 δόσεις.”

Με αυτές τις δόσεις η Ελλάδα θα εχει τη δυνατότητα να εμβολιάσει λιγότερους απο 800.000 ανθρώπους στο τέλος του Α τριμήνου, καταλήγει στο μήνυμα του ο Τάσος Τέλλογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου