Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Βαριές καταγγελίες για το Δήμο Πειραιά: “Χρυσές” μπίζνες με συνεχείς αναθέσεις από το δήμο και επιχειρήσεις του για εταιρεία που ανήκει στη σύζυγο του δημοτικού συμβούλου Αντ.Νικοπολίδη





Σοβαρές καταγγελίες κατά του Δημάρχου Πειραιά για “χαριστικές” αναθέσεις σε εταιρεία που ανήκει στη σύζυγο του πρώην ποδοσφαιριστή και πλέον δημοτικού συμβούλου Πειραιά Αντώνη Νικοπολίδη κάνει το attikiola.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πέφτουν “βροχή” οι αναθέσεις στην εν λόγω εταιρεία τόσο από τον ίδιο το Δήμο Πειραιά όσο και από το νομικό πρόσωπο ΔΗ.ΡΑ.Π. για πολιτιστικές εκδηλώσεις και events στον Πειραιά, αν και, λόγω της ιδιότητας του Αντώνη Νικοπολίδη ως δημοτικού συμβούλου, σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί να έχει οικονομικές και εμπορικές συνεργασίες η σύζυγος του αφού είναι πρώτου βαθμού συγγένειας.

Η σύζυγος του κ.Νικοπολίδη, Βάσω Στασινού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκανε έναρξη επιτηδεύματος το 2017 και αμέσως άρχισαν οι επαγγελματικές συναλλαγές της με τον Δήμο Πειραιά, με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να της αναθέτει την πρώτη εκδήλωση ύψους 16.575,00€.

Οι αναθέσεις δεν σταμάτησαν ούτε εν μέσω πανδημίας ή σκληρού lockdown, αφού ο δήμος Πειραιά, μέσω της ΔΗ.ΡΑ.Π η εταιρεία της συζύγου του Αντ.Νικοπολίδη ανέλαβε στις 10/12/2020 δύο εκδηλώσεις ύψους 11.000,00€ και 1.439,99€, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης κος Τζεφεράκος απέλυσε, σύμφωνα με καταγγελίες, νέα εργαζόμενη μητέρα δημοσιογράφο με ένα βρέφος ενός έτους.



Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η επιχείρηση της κ.Στασινού διαθέτει και ενημερωτικό σαιτ και οι «αγιογραφίες» στον Γιάννη Μώράλη και την σύζυγο του πάνε και έρχονται μέσα από τα δημοσιεύματα του.

Το attikiola αναφέρει ότι τηλεφώνησε στην γραμματεία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά και ζήτησε την άποψη του Προέδρου της κουΤζεφεράκου, ο οποίος όμως δεν επικοινώνησε, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες ούτε ο Δήμαρχος.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει ακόμα ότι “το ρεπορτάζ μας ξεκίνησε όταν μια πληροφορία έφθασε στην δημοσιογραφική ομάδα του attikiola που έκανε λόγο πως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για την επιχείρηση «Νικοπολίδη’’ και για τις δεκάδες αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά και τα νομικά του πρόσωπα. Στην αρχή πιστέψαμε πως γνώριζε αλλά στην συνέχεια του ρεπορτάζ διασταυρώσαμε πως συμβαίνει το αντίθετο ασκώντας μάλιστα «βέτο» να μην ξανά πάρει ανάθεση η οικογενειακή επιχείρηση, του Δημοτικού συμβούλου Πειραιά.

Το ρεπορταζ μας αποδεικνύει και την υπολειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των αποφάσεων των Δήμων αφού ίδιο περίπου περιστατικό έγινε και στον Δήμο Κορυδαλλού όπου δημοτική σύμβουλος έχει εμπορικές συναλλαγές με τον Δήμο που είναι εκλεγμένη. Μεγάλες ευθύνες για την διάλυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας φέρει ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αφού αποδεικνύεται πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει βάλει λουκέτο στην υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας αποφάσεων ΟΤΑ”.

the FAQ team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου