Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2021

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις – Τι σχεδιάζεται

 

Για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού, συγκαλεί σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, στις 13:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης. 

«Κληρώνει» σήμερα για Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων και πιθανά και άλλων δραστηριοτήτων.

Όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πιο πιθανή ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Πιθανή θεωρείται επίσης η απελευθέρωση δύο ακόμα δραστηριοτήτων που έχουν «παγώσει». Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να επιτραπούν το ψάρεμα και το κυνήγι εντός νομούχωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα.

Πάντως, σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, αυτές φαίνεται ότι τοποθετούνται χρονικά για τις 8 Φεβρουαρίου, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να υπάρξει πιο καθαρή εικόνα.

Σχετικά με τα χιονοδρομικά κέντρα, το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι στη συνεδρίαση της Επιτροπής, όμως η λειτουργία τους τοποθετείται σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες από σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, δε θεωρείται πιθανή η επαναλειτουργία της πριν το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Παπαθανάσης: Εισήγηση για άνοιγμα πρακτορείων ΟΠΑΠ και λαχειοπώλες

Όπως αποκάλυψε στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, η εισήγηση της κυβέρνησης στους λοιμωξιολόγους προβλέπει άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και επιστροφή των λαχειοπωλών στους δρόμους.

 

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που είναι μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, άφησε να εννοηθεί πως η επιτροπή βλέπει θετικά την εισήγηση της κυβέρνησης, καθώς «προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά – σιγά δραστηριότητες».

Πρόσθεσε δε, πως «πηγαίνουμε καλά» και άρα θα ανοίξουν δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου